Kontaktperson

Om du har få kontakter utanför familjen och svårt att skaffa nya på egen hand kan du behöva en kontaktperson.

Vill du ha en kontaktperson?

En kontaktperson hjälper dig att få en mer meningsfull fritid. En kontaktperson kan även bli din vän som du träffar regelbundet och gör saker tillsammans med utifrån dina intressen. Insatsen utgår från dig, dina önskemål och behov.

Ta kontakt med LSS-handläggare om du som har en funktionsnedsättning vill ansöka om en kontaktperson. Kontaktuppgifter finns längre ner på sidan.

Vill du bli kontaktperson?

Skulle du vilja lära känna en ny människa och samtidigt hjälpa till att ge stöd för att underlätta till ett självständigt liv? I så fall ska du fundera på att bli kontaktperson.

Som kontaktperson ska du göra det enklare att delta i samhällslivet genom att vara med på fritidsaktiviteter som bio, teater, bad, fika eller promenader. Det passar dig som har engagemang och intresse för andra människor. Det är ingen anställning utan ett uppdrag där du får arvode och omkostnadsersättning.

Uppvidinge kommun söker löpande kontaktpersoner

Håll utkik under Lediga jobb, eller lämna en intresseanmälan till enhetschef.

Hur fungerar det?
Om du är intresserad av att bli kontaktperson tar du kontakt med Uppvidinge kommun. Du kommer sedan matchas med någon utifrån intresse, ålder och dina möjligheter att bidra. Om allt känns rätt görs en mindre utredning och ett avtal skrivs. Du får information som är viktig att ha och du får ta del av vår riktlinje som reglerar vad man kan eller inte kan göra i uppdraget. Sedan kan du börja utföra ditt uppdrag, och finnas där för en människa som behöver just dig

Lyssna