Biblioteken i Uppvidinge

Någon tar en bok ur en bokhylla. Foto Alexander Hall.

Var du än bor i kommunen är du välkommen till våra bibliotek - ditt lånekort gäller överallt! Du kan låna och lämna var du vill. Vår intention är att våra bibliotek ska vara stimulerande, demokratiska och kulturella mötesplatser utan trösklar där alla ska känna sig välkomna och uppleva glädjen att läsa.

Uppvidinge bibliotek är ett bibliotek med sju ingångar. Fem enheter är integrerade folk- och skolbibliotek, alla lokaliserade till respektive orts grundskola. Den sjätte dörren är vår webbplats och den sjunde bibliotekens eget Instagram-konto.

Just nu är antalet ingångar dock reducerade till sex stycken eftersom Älghults bibliotek är tillfälligt stängt på grund av skador efter skyfallet under sommaren 2021.

Samtliga biblioteksenheter är datoriserade och katalogen gemensam. Biblioteken har god service till skola/barnomsorg. I och med att vi har integrerade folk- och skolbibliotek innebär det att biblioteksverksamheten har två olika uppdrag, ett för allmänheten och ett för skolan.

Så loggar du in på vår webbplats

Logga in med bibliotekskortets nummer och pinkod, för att använda alla webbplatsens tjänster. Kontakta ditt bibliotek om du saknar din kod. Om du använder din smarta telefon klickar du på + för att komma åt inloggning och övriga undersidor.

Saknar du bibliotekskort kan du skapa ett tillfälligt online-konto för att genast kunna använda webbplatsens olika tjänster. Information om detta finns i menyn:

Skaffa lånekort Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

När du är inloggad kan du bland annat göra omlån och reservera böcker, låna e-böcker eller e-ljudböcker, streama film och läsa närmare 7 000 olika tidningar från hela världen utan kostnad.

Lyssna