Kompiskortet

Kompiskortet är till för dig som har en funktionsnedsättning, för att du ska kunna ta del av olika aktiviteter och arrangemang. Du betalar som vanligt men din kompis, släkting eller familjemedlem följer med gratis.

Uppvidinge kommun utgår från att alla kommuninvånare ska kunna ta del av det utbud som finns inom fritid, kultur och idrottsaktiviteter. Kompiskortet ses som ett led i det arbetet.

Kortet gäller för dig som är skriven i Uppvidinge kommun. Det är personligt och medför att du betalar som vanligt, men din kompis följer med gratis. Du bestämmer själv vem du tar med dig.

Kortet gäller i Kronobergs län hos de arrangörer som har anslutit sig till Kompiskortet. Du får själv söka information om vilka arrangörer som är anslutna i respektive kommun. Mer information hittar du i länkarna till kommunerna nedan. Kompiskortet började gälla den 1 oktober 2015.

Ansökan

För att få Kompiskortet måste du ansöka hos kommunen. Fyll i ansökan via pdf filen nedan och skicka med ett foto på dig i storlek som ett passfoto, 35 millimeter x 45 millimeter. Sätt på frimärke och posta det i en brevlåda. Kompiskortet skickas sedan hem till dig.

Vill du veta mer om Kompiskortet?

Ring kontaktpersonen för Kompiskortet via kommunens växel 0474-470 00.

Arrangör - så här ansluter du dig till Kompiskortet

Föreningar, organisationer och arrangörer i Uppvidinge kommun, är ni intresserade av att ansluta er till kompiskortet? Till exempel genom att erbjuda fri entré, träning eller deltagaravgift? Listan uppdateras kontinuerligt. Tveka inte att kontakta kultur- och fritidskonsulent via mail kulturochfritid@uppvidinge.se

Samarbete

Kompiskortet är ett samarbete mellan socialförvaltningen och avdelningen för kultur- och fritid i Uppvidinge kommun. Socialförvaltningen arbetar bland annat med ansökningar, utskick och distribution kring Kompiskortet medan kultur- och fritid sköter kontakten med föreningarna. Tillsammans arbetar vi aktivt för att underlätta för dig som har en funktionsnedsättning.

Lyssna