Ledsagarservice

Du som behöver hjälp att ta dig till olika aktiviteter utanför hemmet kan få hjälp av en ledsagare.

Behöver du ledsagare?

Ledsagarservice är till för dig som har mer omfattande funktionsnedsättning och har svårt att komma ut på fritids-, kultur- och nöjesaktiviteter på egen hand. Det kan framför allt vara för återkommande aktiviteter eller för en lite längre resa.

Vill du bli ledsagare?

Skulle du vilja lära känna en ny människa och samtidigt hjälpa till att ge stöd för att underlätta till ett självständigt liv? I så fall ska du fundera på att bli ledsagare.

Som ledsagare ska du göra det enklare att delta i samhällslivet genom att vara med på fritids-, kultur- och nöjesaktiviteter samt resor. Det passar dig som har engagemang och intresse för andra människor.
Som ledsagare får du en speciell anställning i Uppvidinge kommun med timlön samt ersättning för alla dina kostnader.

Uppvidinge kommun söker löpande ledsagare. Håll utkik på vår sida Lediga jobb Öppnas i nytt fönster., eller lämna en intresseanmälan till enhetschef.

Hur fungerar det?
Om du är intresserad av att bli ledsagare tar du kontakt med Uppvidinge kommun. Du kommer sedan matchas med någon utifrån intresse, ålder och dina möjligheter att bidra. Om allt känns rätt görs en mindre utredning och ett avtal skrivs. Du får information som är viktig att ha och du får ta del av vår riktlinje som reglerar vad man kan eller inte kan göra i uppdraget. Sedan kan du börja utföra ditt uppdrag, och finnas där för en människa som behöver just dig

Lyssna