Daglig verksamhet

Uppvidinge kommun har idag daglig verksamhet i Lenhovda och i Åseda.

Inom daglig verksamhet vill vi verka för att varje individ får ett så stort samhällsdeltagande som möjligt med hänsyn tagen till var och ens förmåga. Vi vill ge stimulans, gemenskap och meningsfull sysselsättning. Vi arbetar för integrering av individer och grupper på olika arbetsplatser och skapar egna meningsfulla arbeten inom olika områden.

Daglig verksamhet i Lenhovda

Dagcenter

På Dagcenter arbetar vi utifrån var och ens förutsättningar. Målet är att arbeta med alla sinnen genom bland annat taktil stimulering, bubbelbad, musikbädd och att vara i vårt sinnesrum. Även gymnastik, promenader och utevistelse ingår i detta arbete.

I Konferens Eklövet hjälper vi till med förbokade beställningar. Vi handlar, bakar, dukar fram, kokar kaffe och diskar. På Dagcenter utför vi även paketeringsjobb åt flera företag i Lenhovda. 

Vaktmästargruppen

Vaktmästargruppen utför diverse arbeten i kommunen. Allt efter säsong klipper vi gräs, räfsar lös och skottar snö. Ett par dagar i veckan arbetar vi på Lenhovda Hästsportklubb. Vi plockar också upp varor i en av Lenhovdas butiker. Ofta hjälper vi även till med jobb åt kommunen, så som utrensning av förråd, köra skräp till återvinningen, flytta saker eller leverera frukt.

I våra egna verksamheter tillverkar vi även tändpuckar och gör paketeringsjobb åt företag. Att jobba i Vaktmästargruppen kan vara fysiskt jobbigt, men aldrig långtråkigt.

Daglig verksamhet i Åseda

Tryckboden

I Åseda bedrivs verksamheten Tryckboden i en affärslokal mitt i samhället. Vi tillverkar och monterar bland annat barnmöbler med decoupage och barnets namn, liksom badlakan med handtryckta motiv. Dessutom syr och stoppar vi bland annat kuddar och leksaksormar. Sortimentet utökas efterhand och vad som säljs presenteras i skyltfönstren.

Individuell placering

Daglig verksamhet kan även innebära en individuell placering på något företag eller inom kommunen. På Ica i Lenhovda och Konsum i Åseda arbetar vi med att plocka fram varor och fronta hyllor. Vi har också individuella placeringar inom kommunens verksamheter, samt på något enstaka företag.