Daglig verksamhet

I Uppvidinge kommuns dagliga verksamhet arbetar vi utifrån individens behov, förmågor och önskemål.

Vi ger stimulans, gemenskap och en meningsfull sysselsättning.

Eken, Lenhovda

På Eken finns något för alla. Här utför vi arbeten som packningsjobb åt lokala företag och kaffebeställningar till kommunanställda. Det finns även möjlighet att arbeta i vår trädgård eller med vårt interna lager av skyddsutrustning. I vårt rum för sinnestimulering finns möjlighet att ta del av ljud
och ljus på olika sätt. Vi erbjuder även taktil massage för den som önskar.

Att jobba på Eken innebär en positiv gemenskap.

Vaktmästargruppen, Lenhovda

Vaktmästargruppen utför diverse arbeten i kommunen. Vi gör interna jobb som leveranser, köra material till återvinningen och dela ut information. Vi gör även arbete i stallet, i lokala matbutiken och packningsjobb åt lokala företag.

Att jobba i Vaktmästargruppen innebär en hel del fysiskt arbete, men efter varje individs förmåga.

Tryckboden, Åseda

Mitt i Åseda bedrivs verksamheten Tryckboden. Här säljer vi sådant vi tillverkar. Våra badlakan är kända i kommunen, men vi gör även mycket annat såsom brickor, kuddar, vykort och grytlappar. Tillsammans sköter vi även om fastigheten inne och ute, samt går med posten.

Att jobba på Tryckboden innebär kreativt skapande och möjlighet till social kontakt med kunder.

Individuell placering

Daglig verksamhet kan även innebära en individuell placering på något företag eller inom kommunen. På Ica i Lenhovda och Konsum i Åseda arbetar vi med att plocka fram varor och fronta hyllor. Vi har också individuella placeringar inom kommunens verksamheter, samt på något enstaka företag.

Lyssna