Stödfamilj

Avlastning till föräldrar eller närstående av en stödfamilj.

Vill du ha en stödfamilj?

Insatsen är till för dig som bor med föräldrar eller närstående och tillhör LSS personkrets, Lagen om stöd och service till vissa funktionshindrade. Deta innebär att du regelbundet eller vid enstaka tillfällen vistas i en stödfamilj.

Målet med insatsen är att du ska få miljöombyte och stimulans samtidigt som dina föräldrar eller närstående får avlastning.

Ta kontakt med LSS-handläggare om du som har en funktionsnedsättning vill ansöka om stödfamilj. Kontaktuppgifter finns längre ner på sidan.

Vill du bli stödfamilj?

Skulle du vilja lära känna en ny människa och samtidigt hjälpa till att ge stöd för att underlätta till ett självständigt liv? I så fall ska du fundera på att bli stödfamilj.

Som stödfamilj öppnar du upp ditt hem för ett barn eller en ungdom som behöver komma hemifrån ibland. Barnet/ungdomen blir en del av din familj någon eller några dagar i månaden och deltar i de aktiviteter som ni gör tillsammans

Uppvidinge kommun söker löpande kontaktpersoner

Håll utkik under Lediga jobb, eller lämna en intresseanmälan till enhetschef.

Hur fungerar det?
Om du är intresserad av att bli stödfamilj tar du kontakt med Uppvidinge kommun. Du kommer sedan matchas med någon utifrån intresse, ålder och dina möjligheter att bidra. Om allt känns rätt görs en mindre utredning och ett avtal skrivs. Du får information som är viktig att ha och du får ta del av vår riktlinje som reglerar vad man kan eller inte kan göra i uppdraget. Sedan kan du börja utföra ditt uppdrag, och finnas där för en människa som behöver just dig

Lyssna