Bad

I Uppvidinge kommun finns många fina badplatser, sju av baden är så kallade kommunala badplatser vilka kommunen ansvarar för.

Vi tar vattenprover på de kommunala badplatserna.

Resultatet av vattenproverna hittar du härlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Utomhusbad

Kommunala badplatser:

Fröseke - Uvasjön
Klavreström - Änghultasjön
Lenhovda - Lenhovdasjön
Lindshammar - Boskvarnasjön
Nottebäck - Madkroken, Sandviksbadet
Åseda - Björkåkragölen
Älghult - Älgasjön

Samtliga badplatser sköts och underhålls av ideella föreningar.

Prov vattenkvalitet

Provtagningsperiod för vattenkvalitet badsäsongen 2018 är avslutad, provtagning återupptas i juni 2019.

Vattenkvalitet

Vill du ha uppgifter om vattenkvalitet och eventuell algblomning i badvattnen på kommunens badplatser, följ länken Vattenkvalitet kommunala badplatser som finns under Länkar längre ner på den här sidan. Sök på Uppvidinge kommun och klicka på badplatsens namn så får du mer information om just den badplatsen.

Tjänligt vatten betyder att halten av bakterierna är låg nog för att inte innebära en hälsorisk.

Tjänligt med anmärkning betyder att halten bakterier i provet är något förhöjt. Att bada i vattnet bedöms fortfarande inte utgöra någon hälsorisk, men kommunen bör följa upp varför halten är förhöjd.

Otjänligt vatten betyder att någon eller båda bakterierna finns i höga halter i badvattnet, vilket är ett tecken på att det skett en förorening av något slag. Då finns också en risk att det förekommer andra mikroorganismer i vattnet som man kan bli sjuk av, om man sväljer vattnet.

Parametrar: Intestinala Enterokocker Presumtiva E.coli. Provet tas på 30 centimeters djup där vattendjupet är minst en meter.