Cykling och cykelleder

Cykla banvall i Uppvidinge

Efter många år i dvala har nu våra banvallar fått nytt liv och kan trafikeras med cykel istället för tåg. På din färd mellan Lenhovda och Sävsjöström, Sävsjöström och Åseda eller Sävsjöström och Målerås har du möjlighet att passera många historiska och natursköna platser. Läs mer om att cykla banvall:

Besök våra banvallar

Cykla dressin

Gör en nostalgitur med rälsbuss från 1950-talet på smalspåret mellan Åseda och Hultanäs. Information om att cykla dressin på smalspåret mellan Åseda och Hultsfred finns på föreningen Smalspårets webbplats:

www.smalsparet.com Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Framtidsleden

Vandrings- och cykelled på befintliga skogsvägar runt Alstermo, Älghult och Målerås - och därmed både i Nybro och Uppvidinge kommuner samt på gränsen mellan Kalmar och Kronobergs län. Leden går genom historiska glasbruksbygder och fågeltornet i Svartshult erbjuder en fin utsiktsplats. Läs mer om Framtidsleden:

Vandringsleder

Skrikebo-rundorna

Från elljusspåret i Åseda utgår fyra olika cykelleder av varierande längd, från 2,2-7,3 kilometer. Slingorna är uppmärkta i olika färger och en översiktskarta finns vid startpunkten vid värmestugan intill parkeringen vid elljusspåret. Kartor finns också att hämta i receptionen på kommunhuset.

Cykla i Glasriket

I receptionen i kommunhuset säljs kartor och vägbeskrivningar på cykelleder av varierande längd mellan Målerås och Alsterbro, Målerås och Orrefors, Målerås och Sävsjöström samt Målerås och Kosta. I Målerås finns möjlighet att hyra cykel och cykeltillbehör samt färdiga cykelpaket med mat och övernattning. Läs mer:

www.maleras.nu Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Lyssna