Denna nyhet är äldre än 6 månader och är kanske inte aktuell längre.

Spartips i vardagen!

Spara smart i en tid av stigade priser och höga räntor.

Semestern är en härlig tid, men ibland när vi njuter av ledighet riskerar plånboken att hamna i ett mindre festlig läge.

En tuff ekonomisk vardag- men misströsta inte!

Höga räntor i kombination med generösa utgifter och stigande priser, kan få oss att känna att vi har spenderat mer än vi borde under semestern. Men oroa dig inte – det finns sätt att återhämta sig ekonomiskt och navigera genom dessa utmanande tider. Genom att anamma smarta sparvanor och välja medvetna inköp kan vi ta kontroll över vår ekonomi.

Smarta och enkla spartips

  • Gör en budget! Genom att sätta en budget får du bättre kontroll över dina utgifter.
  • Gör matlådor! När du ta till vara på matrester sparar du både pengar och på miljön. Våga utmana dig själv och gör varannan eller var tredje vecka till en ”snålvecka” då du äter extra billiga livsmedel. Vegetariansk/vegansk mat brukar faktiskt vara mycket billig.
  • Bli en fixare! Med hjälp av Google kan du bli expert på hemmafix.
  • Shoppa smart! Tänk kvalitet före kvantitet. Passa på att fynda bra kvalitet på rean under sensommaren. Riktigt bra märkeskläder är dessutom tacksamma att sälja.
  • Sluta inte att ha roligt! Det behöver inte vara dyrt att leva livet! Gå ut och fiska, vandra i naturen eller anordna knytkalas med vänner i någon av alla vackra parker i kommunen.

Behöver du hjälp?

Du kan läsa mer om kommunens hjälp och stöd i ekonomiska frågor på den här sidan:

Ekonomisk hjälp och stöd

Du kan också kontakta kommunens budget- och skuldrådgivare, du hittar kontaktuppgifter på den här sidan:

Budget- och skuldrådgivning

 

Lyssna