Frågor och svar om webbplatsen

Skärmklipp uppvidinge.se i december 2018

Här samlar vi information och nyheter om uppvidinge.se. Ta gärna del av de frågor och svar vi presenterar om webbplatsen.

En tillgänglig och tilltalande webbplats som fungerar lika bra för alla målgrupper och i alla plattformar. Det är utgångspunkten för nya uppvidinge.se.

Den 28 november 2018 ersatte vår nya externa webbplats den gamla och några av de förändringar och förbättringar som har gjorts är:

  • Mobilanpassning: uppvidinge.se fungerar nu lika bra oavsett om du använder mobil, surfplatta eller dator.
  • Anpassning efter lagkrav på digital tillgänglighet.
  • Ny design och delvis ny struktur som ska göra det lättare att hitta.
  • Bättre sökfunktion.

Eftersom strukturen på våra sidor delvis har ändrats kan det vara så att de sidor du brukar besöka finns under en annan meny på webbplatsen. Det bästa tipset för att hitta det du letar efter är att använda sökfunktionen.

Vi kommer löpande fortsätta att utveckla och förbättra uppvidinge.se. Hittar du något du tycker verkar konstigt, länkar som inte fungerar eller text som är felaktig vill vi gärna att du hör av dig till oss. Du kan skicka e-post till webben@uppvidinge.se. Dit kan du även vända dig om du har frågor om webbplatsen.

Om du använder en sökmotor, till exempel Google, för att hitta till sidor på uppvidinge.se kan det vara så att du i början stöter på en del trasiga länkar som leder till den gamla sidan. Det kommer att ändra sig efter en tid.

Här nedanför får du svar på några av de vanligaste frågorna som kan dyka upp. Vi kommer även att fylla på med frågor som skickas in till oss.

Frågor och svar

Jag hittar inte på sidan, var ska jag leta?

Det bästa tipset är att använda sökfunktionen för att hitta det du söker. Använd sökrutan mitt på startsidan eller förstoringsglaset uppe till höger på alla sidor.

När det gäller upplägget på webbplatsen så använder vi oss av en struktur som heter Funkaboda och som är en väl genom­arbetad och vältestad modell för kommunala webbplatser. Olika ämnen är placerade under rubriker där de ska vara så lätta som möjligt att hitta, helt enkelt.

Vi lyfter också fram ofta besökta sidor genom bildpuffar och länkar till de mest sökta sidorna.

Hittar du ändå inte vad du söker? Kontakta oss via e-post: webben@uppvidinge.se

Var kan jag lämna synpunkter?

Längst ner på alla sidor finns en flik som heter Tyck till. Via den kommer du till en sida där du kan välja att gå vidare till vår e-tjänst där du kan lämna synpunkter. Du kan också välja att läsa tidigare synpunkter/frågor och svar. Än så länge finns frågor och svar från 2018-07-01 och framåt.

På den gamla webbplatsen nådde du funktionen via toppmenyn. Nu har vi valt att lägga den som en flik längs ner till höger. Fliken syns oavsett vilken sida du besöker.

Hur fungerar webbplatsen i mobilen?

Nya uppvidinge.se är responsiv. Det betyder att den anpassar sig efter den plattform du använder och den fungerar lika bra i mobilen och surfplattan som när du använder datorn.

Var finns era e-tjänster och blanketter?

Vi samlar alla våra blanketter i vår portal för e-tjänster och blanketter. Den kommer du till via länken E-tjänster och blanketter som du hittar ovanför rubriken på varje sida.

Tidigare hade vi en del blanketter i högerspalten på webbsidorna men det blev rörigt och svårt att hålla reda på vilka som var uppdaterade och vilka som var gamla. Därför samlar vi dem på ett ställe.

Än så länge har vi inte så många e-tjänster men det är ett arbete som kommer att påbörjas snart.

Var hittar jag kontaktuppgifter?

På de flesta sidor finns en gul ruta under texten där du hittar kontaktuppgifter till avdelning eller en viss funktion.

Till specifika chefer, tjänstemän och handläggare som våra invånare ofta har kontakt med finns kontaktuppgifter på sidan Kontakt och öppettider. Den hittar du via länken Kontakt nere i sidfoten som hänger med på alla sidor eller genom länken Fler kontakter i de gula kontaktrutorna.

Varför ser Lediga jobb ut på ett annat sätt än tidigare?

Lediga jobb är en av våra mest besökta sidor och vi jobbar på att kunna presentera de lediga tjänsterna i kommunen på liknande sätt som tidigare. Detta kräver dock en insats från en extern aktör och i väntan på att arbetet ska bli klart får våra besökare klicka en extra gång för att se de lediga tjänsterna i Uppvidinge kommun.

Lyssna