Uppvidinge kommuns nya rekryteringscenter invigt

Torsdag den 25 januari invigdes Uppvidinges kommuns nya rekryteringscenter. Rekryteringscenter är en ny enhet i kommunen som ska underlätta rekrytering, administration och bemanning.

Ett femtio-tal personer hade samlats i Uppvidinge lärcenter när Kommunstyrelsens ordförande Simon Bring klippte det ceremoniella bandet och förklarade rekryteringscenter invigt.

- Det otroligt roligt att få inviga denna nya enhet i kommunen. Rekryteringcenter kommer bli en samlande punkt för hela den kommunala verksamheten. Som politiker var detta ett lätt beslut att ställa sig bakom, fördelarna med att samla dessa funktioner var tydliga, framför allt med förändringarna som den nya arbetstidslagen innebar, säger Simon Bring.

På rekryteringscenter arbetar åtta anställda med att se till att kommunens verksamheter är bemannade. Tjänsterna har tidigare funnits utspridda på de olika förvaltningarna i kommunen men har nu samlats i en enhet. Verksamheten startade upp vid årsskiftet och har redan hanterat bemanning av 700 arbetspass.

Kommunchef Anne Hallberg fick möjlighet att prata med de anställda på rekryteringscenter innan invigningen och i sitt tal så lyfte hon vikten av deras arbete och modet som krävs för att våga satsa på något nytt.

- Rekryteringscenter har möjlighet att se helheten i arbetet med administration, bemanning och rekrytering. Det är viktigt för att våra verksamheter ska fungera och för att säkerställa att kommunen kan leverera kvalité till både invånare och medarbetare. Mod är ett av kommunens värdeord och uppstarten av rekryteringscenter är ett initiativ där ledning och medarbetare verkligen är modiga och vågar att satsa på något nytt, med fokus på att leverera värde för våra invånare, säger Anne.

Kommunchef Anne Hallberg

Kommunchef Anne Hallberg

Lyssna