Ny chef för tekniska avdelningen

Vid årsskiftet tillträdde Esbjörn Blomfeldt tjänsten som teknisk chef på Uppvidinge kommun.

Esbjörn bor i Växjö och kommer närmast från Växjö kommun där han under 23 år arbetat med med drift och underhåll inom vatten och avlopp, varit bygg- och projektledare samt arbetat ca tolv år som enhetschef. Efter många år i en större kommun lockas Esbjörn av att arbeta i den mindre kommunen:

- Jag sökte den här tjänsten för att jag ville jobba i en mindre organisation, där man kommer närmre dem man är till för, det vill säga medborgare och företagen i kommunen. I en mindre organisation blir det även att man arbetar i flera olika verksamheter samtidigt vilket är en stor utmaning som jag ser fram emot, säger han.

Som chef för den tekniska avdelningen tillhör Esbjörn samhällsserviceförvaltningen och har förvaltningschef Michel Tränefors som chef:

- Jag är glad över att få välkomna Esbjörn till Uppvidinge kommun. Han kommer att utgöra ett starkt tillskott till förvaltningen. Tjänsten som chef för den tekniska avdelningen har varit vakant under en period och det känns bra att det nu finns någon på plats som kan driva avdelningens arbete framåt, säger Michel.

Esbjörn tillträdde tjänsten den 2 januari och har nu hunnit arbeta nästan två veckor.

- Det känns roligt, spännande och även utmanade att vara chef för tekniska avdelningen. Jag hoppas att jag kan bidra till att utveckla personalen i allt vad det innebär och att vi ska förvalta det vi har byggt och bygger på ett bra och hållbart sätt, säger Esbjörn Blomfeldt.

Lyssna