Denna nyhet är äldre än 6 månader och är kanske inte aktuell längre.

Priser och stipendium delas ut

Under AMO handbolls hemmamatch den 19 december delas kultur- och fritidspriser ut till Annelie Fermskog och Tennessee tears samt fritidsstipendie till Allex Hugosson.

Priserna beslutades av Kommunstyrelsens kultur- och föreningsutskott vid deras möte 26 oktober och 7 december.

Här kan du läsa de fullständiga motiveringarna:

Kulturpristagare: Tennessee Tears

Matilda (Tilda) Feuk och Jonas Hermansson som bildar gruppen Tennessee Tears är artisterna som under 2023 satte Uppvidinge på den nationella kartan då de uppträdde i Melodifestivalen.

Matilda och Jonas beskrivs som två jordnära, hemmakära Åsedabor som lika gärna uppträder på hemmaplan som på de stora nationella scenerna. De har genom sitt arbete genomfört en betydelsefull kulturgärning som får genomslag och uppskattning långt utanför Uppvidinges gränser och därigenom sätter Uppvidinge på kartan.

Matilda och Jonas tilldelas kulturpriset för sin prestation med att lyfta countrygenren lokalt men även i hela Sverige. De är inspirerande ambassadörer för alla unga i vår kommun och visar att man kan nå framgång och leva på sitt intresse men ändå fortsatt bo i en landsbygdskommun.

Genom att tilldela Matilda Feuk och Jonas Hermansson 2023 års Kulturpris vill Uppvidinge kommun visa sin uppskattning för deras engagemang och arbete och uppmuntra dem att fortsätta leva i kommunen, men verka på både lokal och nationell nivå.

Fritidspristagare: Annelie Fermskog

Visionärer och engagerade personer i föreningarna i kommunen är viktiga för föreningars överlevnad och därigenom för kommunens framtid.

Annelie Fermskog har ett flera decennier långt engagemang i Lenhovda hästsportklubb där hon är en drivkraft att räkna med. Hennes sprudlande humör skapar en trivsam miljö, sprider glädje, gemenskap och skapar förutsättning för framgång för aktiva i föreningen och hon får både deltagare och styrelsemedlemmar att känna sig sedda och uppskattade. Annelie ser alla individer och låter alla föreningens medlemmar få utföra sin hobby utefter sin egen förmåga och sina förutsättningar. Under 2018 års torka lyfts Annelies arbete med att under all sin lediga tid jaga foder till klubbens hästar fram som en särskild insats, där hästarnas hälsa, och klubbens överlevnad stod på spel.

Annelie är en eldsjäl i sin mångåriga och plikttrogna gärning och utför ett viktigt arbete som är väl värt att lyfta fram.

Uppvidinge kommun vill genom att tilldela Annelie Fermskog 2023 års fritidspris uppmuntra till fortsatt engagemang inom Uppvidinge kommun.

Fritidsstipendiat: Allex Hugosson

Allex Hugosson är en ung, målmedveten handbollsspelare med hjärtat i Alstermo. Allex har provat på flera olika sporter men fastnat för handbollen, och lyckats mycket bra med den ambitionen. Han har spelat i Amos pojklag, i Smålandslaget syd och nu i både Amo handbolls a-lag, som spelar i högsta ligan i Sverige, och i U17 landslaget som i november spelade turnering i Portugal. Allex bär Amo-tröjan med stolthet!

Idag kombinerar Allex sitt handbollsengagemang med gymnasiestudier på byggprogrammet på Kungsmadsskolan i Växjö.

Allex är en förebild för unga tjejer och killar som vill satsa på sin idrott i kommunen. Han visar att man genom att kombinera studier och arbete med en satsning på den idrott som man älskar kan nå långt – nästan hur långt som helst.

Uppvidinge kommun vill genom att tilldela Allex Hugosson 2023 års fritidsstipendium uppmuntra till fortsatt engagemang och satsning inom handbollen.

Prisutdelning

Prisutdelningen kommer ske i pausen under AMO handbolls match mot Hallby IF den 19 december i AMO kabelhallen.

Lyssna