Denna nyhet är äldre än 6 månader och är kanske inte aktuell längre.

Nöjda arbetsgivare och en mycket nöjd sommarjobbare

Mohammed Yaser, 20 år sommarjobbar på Uppvidingehus.

Uppvidingehus är mycket nöjda med årets sommarjobbare som spelar en viktig roll för att skapa en säker och trevlig miljö i kommunen.

För Mohammed Yaser innebär sommarjobbet som vaktmästare uteslutande roliga arbetsuppgifter. Han berättar förnöjt om sitt stora intresse för att köra bil och förklarar att kommunens omfattande område medför en hel del bilkörande. Han är praktiskt lagd och trivs bäst när han får arbeta med händerna och röra på sig.

-Jag mår bra av att jobba och får energi av att få beröm, säger Mohammed och fortsätter, mitt råd till andra sommarjobbare är att tänka framåt, gör du ett bra jobb kan det leda till ett fast arbete längre fram.

”Det är viktigt att jobba från hjärtat och att passa tider!”

Mohammed Yaser jobbar sin tredje sommar och är stolt över att ha fått mer och mer ansvar för varje år. Han menar att han arbetar från hjärtat och att det har uppmärksammats av arbetsgivaren, Uppvidingehus.

-Jag är väldigt tacksam för Uppvidingehus som värdesätter min insats genom att belöna mig med mer eget ansvar, säger Mohammed.

För Mohammed innebär tilldelningen av egna ansvarsområden så mycket mer än att själv få besluta när han ska slänga sopor och var han ska klippa gräs.

-Att känna att arbetsgivaren litar på mig har gett mig bättre självförtroende, avslutar Mohammed.

Han, som kom prick på utsatt tid till vårt möte, sätter sig med ett leende på läpparna bakom ratten på arbetsbilen. Vinkar och kör i väg för att slutföra dagens arbetsuppgifter.

Lyssna