Denna nyhet är äldre än 6 månader och är kanske inte aktuell längre.

En politisk sammanfattning

Ansvariga sammanfattar en del av det arbetet som gjorts sedan de tog över styret i Uppvidinge kommun för sex månader sedan.

Samarbete och ökad transparens

- Vi ökar de politiska samarbetena och transparensen, effektiviserar politiska möten och arbetar på att få en bättre ekonomistyrning. Vi står för utveckling av alla fyra kommundelar och har redan satsat hårt och långsiktigt för en ny högstadieskola i Älghult/Alstermo/Fröseke-delen av kommunen, förklarar Simon Bring, kommunstyrelsens ordförande.

Tufft ekonomiskt läge

Den kraftiga inflationen har pressat kostnaderna och drabbat hela samhället. För kommunens del innebär det att driftkostnaderna måste minska med 20 miljoner kronor fram till år 2025 (vilket motsvarar 2,5 procent av kommunens omsättning). Simon Bring fortsätter:

-Trots det tuffa ekonomiska läget har vi valt att inte stänga några hela avdelningar eller göra några strukturella förändringar i verksamheten.

Kommande period

Under juli blir det mindre politiskt arbete men i augusti sätter arbetet i gång som vanligt igen.

- Till hösten kommer vi att lägga fram en mer detaljerad budget som anger varje nämnds möjligheter. Vi hoppas också att vi inte är den enda kommun i Sverige som har satt stopp för dubbla ersättningar för före detta politiker, avslutar Simon.

Fullmäktigemötena kommer att fortsätta att sändas på webben till hösten. Nästa möte är den 5 september kl. 18.30

Den politiska ledningen skickar också sommarhälsningar till Uppvidinges invånare och medarbetare.

Se sammanfattningen av året som gått Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Lyssna