Denna nyhet är äldre än 6 månader och är kanske inte aktuell längre.

Ny lärplattform införs i juli

Nu byter vi till lärplattformen Quiculum för all vår skolverksamhet i Uppvidinge kommuns regi.

Den nya plattformen är en del i vår målsättning att samla våra skolverksamheter i ett och samma system.

- Systemet gör det möjligt för vårdnadshavare att följa barnet från förskola till grundskola på en och samma plattform, säger Bodil Gustafsson, förvaltningschef på Barn- och utbildningsförvaltningen.

Ska underlätta för många användare

Här kommer det finnas möjlighet för personalen att skicka meddelanden, nyheter och blogga för att enklare kunna kommunicera vad som sker inom skolverksamheten.

- Vi har involverat både vårdnadshavare, elever och personal i arbetet för att hitta en lärplattform som gynnar alla våra användare. Nu hoppas och tror vi att det blir lättare för alla att till exempel se läx- och provscheman, matsedel, betyg och frånvaroanmäla, berättar Bodil.

Tillgängligt för inloggning den 1 juli

- Vi planerar nu för att kunna erbjuda inloggning i systemet från och med den 1 juli. Då blir det möjligt som inloggad att se och testa det nya systemet, men som vid alla systeminföranden kommer det ta lite tid innan vi är i fullgång. Därför väljer vi att köra igång under sommaren som är en av våra lugnare perioder. Nu blickar vi framåt och hoppas att vi ses i Quiculum efter sommaren, hälsar Bodil.

Så här kommer du åt Quiculum

Det finns flera sätt att få åtkomst till systemet. Bland annat kan du ladda ner appen Quickulum. Kom ihåg att tillåta pushnotiser så du inte missar viktig information.

Här kan du ladda ner appen

Nedladdning för Android Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Nedladdning för iPhone Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Logga in med BankID

Inloggning görs enklast med BankID men det går även skapa upp användare för den som inte har tillgång till BankID. Kontakta din skoladministratör för att få hjälp med inloggning.

Inloggningssida på webben Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Lyssna