Denna nyhet är äldre än 6 månader och är kanske inte aktuell längre.

Klart med ny chef för samhällsserviceförvaltningen

Michel Tränefors. Foto.

Kommunstyrelsen har beslutat att anställa Michel Tränefors som förvaltningschef för Uppvidinge kommuns samhällsserviceförvaltning.

Michel Tränefors kommer närmast från tjänsten som chef för tekniska avdelningen på Staffanstorps kommun. Där har han sedan 2020 haft ansvar för områden som vatten- och avlopp, renhållning, trafik, miljö, gatu- och parkverksamhet samt olika projekt. Han har tidigare bland annat arbetat som gatu- och parkchef på Klippans kommun och som fastighetschef på Skinnskattebergs kommun.

– En av anledningarna till att jag sökte tjänsten i Uppvidinge var att här kommer jag närmare verksamheten och får därmed större möjlighet att göra skillnad i samhällsbyggnadsfrågor. Men främst var det för att få komma närmare både medborgare och företagare, kunna bidra till att utveckla Uppvidinge för ökad boendekvalitet och underlätta för företagare att kunna verka i kommunen, säger Michel Tränefors.

Beslutet att anställa Michel som ny förvaltningschef togs av kommunstyrelsen.

– Michels erfarenheter och plats i livet gör att han har goda förutsättningar att bli en tillgång för Uppvidinge kommun, säger kommunstyrelsens ordförande Simon Bring (SD).

Som chef för samhällsserviceförvaltningen kommer Michel Tränefors att ansvara för kultur- och fritidsavdelningen, tekniska avdelningen och kostavdelningen. Även frågor som rör mark, exploatering och skog ligger under samhällsserviceförvaltningen.

Michel Tränefors efterträder Ove Dahl som har varit tillförordnad förvaltningschef sedan september 2022. Kommunchef Anne Hallberg är glad över att kunna hälsa Michel välkommen till Uppvidinge kommun:

– Michel har en bred kompetens som kommer att tillföra ytterligare goda värden för våra invånare. Jag ser fram emot ett gott samarbete för kommunens långsiktiga arbete likväl som våra vardagliga uppdrag.

Utöver en ny förvaltningschef kan Uppvidinge kommun välkomna fyra nya invånare när Michel, hans fru och deras två barn flyttar hit från Landskrona. Just nu letar familjen efter ett lämpligt hus.

– Jag ser med glädje och tillförsikt på mitt tillträde som ny förvaltningschef på Uppvidinge kommun. Jag har redan träffat många kompetenta medarbetare och jag ser fram emot att träffa resten av förvaltningen, säger Michel Tränefors som tillträder sin tjänst den 1 mars.

Lyssna