Denna nyhet är äldre än 6 månader och är kanske inte aktuell längre.

Gyllenbo förgyller vardagen med trivselresor

Flera äldre personer på en gångbro. Foto.

Tack vare pengar från Familjen Kamprads stiftelse och projektet Trivselbussar har dagverksamheten Gyllenbo kunnat anordna flera resor.

För att bidra till ökad trivsel bland äldre startade Familjen Kamprads stiftelse projektet Trivselbussar. Trivselbussresorna kan bokas av äldreomsorg i hela Kronobergs län till och med 2024.

En av de verksamheter inom Uppvidinge kommun som flera gånger har bokat resor genom projektet Trivselbussar är Gyllenbo, en dagverksamhet för personer med demensdiagnos, som finns i Olofsgårdens lokaler i Åseda. Under 2022 har Gyllenbo besökt både Kosta safaripark och Korrö. Före pandemin, 2019, gick en resa till Kosta outlet. Resmålen bestäms tillsammans med Gyllenbos besökare, så att det blir något de gillar.

- Alla resor har varit väldigt uppskattade. Det är roligt att få gemensamma minnen och att dela upplevelser och man kommer varandra närmare. Efter besöket på Kosta safaripark gjorde vi en fotobok som vi kan bläddra i för att minnas tillbaka, säger Therese Röed som jobbar på Gyllenbo.

Familjen Kamprads stiftelse står för bokning och kostnad för fordon och förare, personalkostnader, kostnader för måltider och inträden eller dylikt och kostnader vid eventuell övernattning. Information om hur det går till att boka och vad som gäller finns tydligt angivet i en kommunintern rutin på intranätet.

- Det är väldigt enkelt att boka. Nu hoppas vi få till ytterligare en resa i höst eller vinter och kanske äta julmat tillsammans, säger Therese Röed på Gyllenbo.

Lyssna