Denna nyhet är äldre än 6 månader och är kanske inte aktuell längre.

Uppvidinge.se bäst i Sverige på tillgänglighet

Skärmklipp startsidan uppvidinge.se

Organisationen Funka har testat tillgängligheten på 1 785 webbplatsers startsidor och uppvidinge.se är rankad bäst i Sverige.

Funka har undersökt om webbplatsernas startsidor uppfyller kraven i lagen om tillgänglighet till digital offentlig service, och resultatet presenteras i en inkluderingsbarometer.

Av 1 785 testade webbplatser var det bara 130 som klarade kraven på tillgänglighet och bland dem finns Uppvidinge kommuns webbplats uppvidinge.se.

- Det är ett jättefint kvitto på att vårt arbete med att göra uppvidinge.se tillgänglig för alla har gett resultat. Vi ställde höga krav på tillgänglighet när webbplatsen gjordes om 2018 och vi jobbar löpande med att göra den ännu bättre, säger Anna Tigerström, kommunikationsansvarig på Uppvidinge kommun.

Funka har testat webbplatserna utifrån tio utvalda lagkrav som visar hur bra gränssnittet fungerar för personer med synnedsättningar, motoriska nedsättningar, läs- och skrivsvårigheter samt kognitiva nedsättningar (användare med eller utan olika typer av hjälpmedel).

Du kan läsa mer om testet hos Funka:

Funkas inkluderingsbarometer Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Lyssna