Denna nyhet är äldre än 6 månader och är kanske inte aktuell längre.

Röster om rehab

Helén Gustafsson, Andreas Svensson och Jennie Nilsson. Foto.

Arbetsterapeuterna Helén Gustafsson, Andreas Svensson och Jennie Nilsson är tre av medarbetarna på Uppvidinge kommuns distriktsrehab.

Med sina 55 års erfarenhet inom distriktsrehab vill Helén, Andreas och Jennie lyfta trivseln på sin arbetsplats för att hitta fler kollegor.

Trivsel, plats för skratt och ett ständigt stöd från kollegor präglar Uppvidinge kommuns distriktsrehab i Lenhovda. Här arbetar arbetsterapeuter, fysioterapeuter, rehabiliteringsassistenter och hjälpmedelstekniker, och de möter människor som är i behov av rehabilitering efter en skada eller en sjukdom.

Arbetsgruppen behöver utökas och just nu finns annonser ute efter både fysioterapeut, arbetsterapeut och undersköterskor som vill jobba som rehabiliteringsassistenter.

Helén Gustafsson, Andreas Svensson och Jennie Nilsson arbetar som arbetsterapeuter inom distriktsrehab och tillsammans har de jobbat på samma arbetsplats i 55 år! Här ger de, var och en, sin bild av att jobba på distriktsrehab och i Uppvidinge kommun.

Helén Gustafsson

‑ Jag tycker väldigt mycket om att komma nära människor. Hembesöken är de roligaste – att få möta människan i hens egen vardag. De personer jag möter är oftast väldigt tacksamma och jag får en positiv känsla med mig när jag åker därifrån.

‑ Sedan så uppskattar jag att jobba i en platt organisation. Och vi är väldigt bra på att hjälpa och stötta varandra. Man blir aldrig lämnad ensam.

Andreas Svensson

‑ Det är ett otroligt varierat arbete. Jag vet aldrig var dagen kommer att sluta och det gillar jag. Och det är perfekt att jobba i en liten kommun som Uppvidinge. Allt flyter på och det är lättjobbat. Man vet vem som gör vad och har koll på både tjänstepersoner och politiker. Det är snabba kontaktvägar.

- En gång provade jag ett annat jobb. I tre dagar. Sedan kom jag tillbaka.

Jennie Nilsson

‑ Att träffa så många olika slags människor ger mig mycket. Glada, arga, unga, gamla… På samma dag kan jag träffa en 20-åring och en 100-åring. Jag får vara med i deras glädje och deras sorg. Det gäller att vara flexibel i bemötandet och det är väldigt roligt. Jag gillar också att vi jobbar personcentrerat där den enskildes behov är i centrum.

‑ Vi har också väldigt bra stämning i vår arbetsgrupp, både bland oss på distriksrehab och även tillsammans med de sjuksköterskor, hemtjänstpersonal, biståndshandläggare och andra som vi jobbar tillsammans med. Vi diskuterar alltid mycket och det finns alltid någon att bolla frågor med.

Sök våra tjänster

Arbetsterapeut Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Fysioterapeut Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Undersköterska med rehabinriktning Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Lyssna