Denna nyhet är äldre än 6 månader och är kanske inte aktuell längre.

Distansundervisning för årskurs 5 och 6 på Åsedaskolan

På grund av personalbortfall införs distansundervisning i årskurs 5 och 6 på Åsedaskolan vecka 4. Det blir åter närundervisning vecka 5.

UPPDATERAD 2021-01-28:

På måndag, den 31 januari, återgår undervisningen på Åsedaskolans årskurs 5 och 6 till närundervisning på plats i skolan.

2022-01-24:

I nuläget bedömer vi att distansundervisningen kommer att vara till och med fredagen den 28/1. I dagsläget bedömer vi att det blir vanlig undervisning på plats i skolan nästa vecka igen, vecka 5.

Vi har ett antal lärare som är hemma för att de följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer. En del av dessa lärare kan bedriva distansundervisning med våra elever.

Distansundervisning enligt schemat

Eleverna följer undervisningen enligt sitt schema via sin dator, lärarna är uppkopplade och hjälper eleverna så att det blir så bra som möjligt. Om du har frågor om distansundervisningen, prova i första hand att ta kontakt med ditt barns lärare.

Sök ersättning för lunch

Eleverna i årskurs 5 och 6 kommer inte att erbjudas lunch på skolan. Vårdnadshavare får söka ersättning i efterhand, 35 kronor/dag. Vi öppnar en e-tjänst när vi har kommit ur den här kritiska perioden, vilket vi hoppas är inom en snar framtid.

Personalbortfall även på fritidshemmet

Även på fritidshemmet har vi en stor skara av vår personal som är frånvarande. Vi vädjar till er som kan lösa omsorgen på annat sätt, att göra det. För er som har möjligheten, kommer vi att återbetala avgiften för motsvarande period. Ersättninge söks via en e-tjänst som öppnar under februari.

Vi tackar för förståelse och samarbete i en prövande tid!

Med vänliga hälsningar,

Barn- och utbildningsförvaltningen
Uppvidinge kommun

Lyssna