Denna nyhet är äldre än 6 månader och är kanske inte aktuell längre.

Sommarens boktips

En kopp kaffe i hammocken och en bra bok och världen blir genast en ljusare plats! Bibliotekspersonalen tipsar om sina favoriter.

Brinn mig en sol, av Christoffer Carlsson. Bonniers.

Deckare som utspelar sig i trakterna kring Halmstad. Temana försoning, skuld och sökandet efter sanning genomsyrar berättelsen. Dessutom en bok om relationer över tid och en berättelse om ett litet samhälle där alla känner alla. Kanske årets kriminalroman?

Knappt en droppe blod, av Carin Hjulström. Bokförlaget Forum.

Siri och hennes brorson Anton är det omaka men charmanta radarparet i deckarserien Säbyholms gröna fingrar. Hon: avdankad stjärnskådis på Dramaten, han: före detta småkriminell. Tillsammans driver de en plantskola. Tredje bundsförvant i de olika mordfall som drabbar bygden är den sympatiska polisen Olle. Denna gång har en äldre herre hittats död på kyrkogården. Cosy-crime när den är som mest underhållande!

Mellan himmel och hav, av Anna Fredriksson. Månpocket.

Sally får ärva ett hus i Kivik där dottern bor, en dotter hon har dålig kontakt med. Hon flyttar till Kivik för att få bättre relation med dottern och öppna Pensionat Pomona. En familjeskildring man vill sträckläsa.

Stöld, av Ann-Helén Laestadius. Romanus Selling.

Briljant, smärtsamt, lågmält och storslaget. En skildring av en vilja att leva ett traditionellt samiskt liv. Om utsattheten och hatet men samtidigt kärleken till naturen, kulturen och det traditionella. En roman skriven med så mycket glöd och frenesi med ett underbart språk. Ska man bara läsa en bok är det denna!

Je m'appelle Agneta, av Emma Hamberg. Piratförlaget.

Är det så här livet ska vara undrar 49-åriga Agneta, men så läser hon en märklig annons i tidningen om ett au pair-jobb i Frankrike. Hon bestämmer sig för att åka dit – för vem vill vara en allvädersstövel? Underbar roman full av livsenergi om att lära känna sig själv.

Utloggad, av Lilly Emme. Historiska Media.

Logga ut? Är det ens ok? Katie ser på när hennes tre skrivsystrar en efter en blir utgivna och framgångsrika författare men inget verkar gå Katies väg. Trycket att prestera, inbegripet att vara någon på sociala medier blir till slut för högt och då brister allt. Mobilen åker i Themsen och Katie flyr långt ut på landet. En fartfylld feelgood om att följa sina drömmar om än vägen dit är lite krokig.

Fler boktips hittar du på vår blogg:

lashunger.wordpress.com Länk till annan webbplats.

Glad sommar önskar bibliotekspersonalen!

Lyssna