Denna nyhet är äldre än 6 månader och är kanske inte aktuell längre.

Distansundervisning på högstadiet under vecka 9

En högstadieelev vid en dator hemma. Foto.

Efter rekommendation från länets smittskyddsläkare införs distansundervisning på Uppvidinge kommuns högstadieskolor under vecka 9.

Med anledning av att sportlovet kan innebära nya kontakter med risk för ökad smittspridning, rekommenderar smittskyddsläkaren i Kronoberg att gymnasieskolor och högstadieskolor i länet i så stor utsträckning som möjligt bedriver distansundervisning veckan efter sportlovet.

I Uppvidinge kommun kommer därmed årskurs 7-9 på Åsedaskolan och Älghultskolan att ha distansundervisning under vecka 9. Information kommer att skickas ut till elever och vårdnadshavare.

Beslutet gäller en vecka. Därefter ska högstadiet kunna återgå till undervisning på plats och gymnasieskolorna ska kunna återgå till sin blandning av när- och distansundervisning, förutsatt att smittläget inte försämras.

Vi har inte möjlighet att erbjuda eleverna lunch på ett smittsäkert sätt. Istället kommer vårdnadshavarna att ersättas ekonomiskt.

Elever som inte har en tillräckligt god internetuppkoppling är välkomna till skolan. Ta kontakt med skolan, antingen med lärare eller rektor.

Eleverna följer sitt ordinarie schema och alla elever har fortsatt skolplikt även under distansundervisning.

Kommunala idrottshallar stängs för aktuell åldersgrupp

För att minska de allmänna kontakterna efter sportlovet rekommenderar länets smittskyddsläkare även att ungdomar i samma åldersgrupp som berörs av distansundervisning, avstår från idrottsträningar inomhus. Därför kommer Uppvidinge kommun att under vecka 9 stänga de kommunala idrottshallarna för ungdomar födda 2007 och tidigare. Information skickas ut till föreningar och avbokning av tider kommer att ske.

Lyssna