Denna nyhet är äldre än 6 månader och är kanske inte aktuell längre.

Vaccinationerna på särskilt boende klara

En sjuksköterska vaccinerar en person mot covid-19. Foto: Alexander Hall/Region Kronoberg

Foto: Alexander Hall

Efter vecka 6 har alla som bor på särskilt boende i Uppvidinge kommun fått sin andra dos vaccin.

- Vi har fantastiska medarbetare som trots utmaningar med logistik och information har lyckats verkställa uppdraget att se till så att alla som vill får vaccinera sig, säger Lena Bodin som är medicinskt ansvarig sjuksköterska i Uppvidinge kommun.

När vecka 6 är slut har alla som bor på särskilt boende i kommunen fått sin andra dos vaccin. I dagsläget har runt hälften av de personer som har hemtjänst eller hemsjukvård fått sin första dos.

Ungefär hälften av personalen som ingår i fas 1, det vill säga medarbetare som har nära kontakt med äldre, har fått sin första dos.

Fortsätt följa restriktionerna

- Nu när våra mest sköra äldre är skyddade efter bästa förmåga, så får vi inte glömma att smittan fortfarande finns i samhället och att de skyddsåtgärder som är beslutade måste användas ytterligare en tid. Det gäller även att fortsätta att hålla avstånd, vara noga med handhygienen och stanna hemma när man har symtom på sjukdom.

- En positiv bieffekt av att hygienrutinerna har skärpts upp, är att vi inte har fått något utbrott av magsjuka varken i hemtjänst eller på något boende, säger Lena Bodin.

Information om vidare vaccination på 1177.se

Personer på särskilt boende, med hemtjänst och hemsjukvård, samt personal med nära kontakt med äldre ingår i fas 1. Information om fas 2, fas 3, fas 4, prioriteringar och en preliminär tidplan finns på 1177.se:1177.se/Kronoberg - Vaccination mot covid-19 Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Lyssna