Denna nyhet är äldre än 6 månader och är kanske inte aktuell längre.

Skolstarten 2021 förskjuts

Vårterminen 2021 kommer att börja den 11 januari istället för 8 januari. Det gäller hela grundskolan (F-9), grundsärskolan och lärcenter.

Vårterminen på skolorna i Uppvidinge kommun förlängs därmed med en dag och slutar istället den 11 juni 2021. Detta gör vi för att minska eventuell smittspridning genom att skjuta på fysiska möten ytterligare tre dagar framåt.

Fritidshemmen kommer att hållas stängda för planering den 7 januari och öppnar åter den 8 januari. Om du behöver fritidshem åt ditt barn den 8 januari bör du kontakta ditt barns rektor snarast och anmäla behovet. Detta gäller även de barn som normalt inte går på fritidshem men som behöver omsorg under den tiden som det normalt sett hade varit skola.

Grundsärskolan hålls öppen den 8 januari för de elever som behöver omsorg, motsvarande tid som de hade gått i skolan. Vårdnadshavare tar då snarast kontakt med ansvarig rektor och meddelar behovet.
Samtliga förskolor hålls öppna som vanligt.

Vi är medvetna om att beskedet om ändrad skolstart inför vårterminen kom sent och att det kan skapa vissa svårigheter för er vårdnadshavare. Förändringen görs för att minska smittspridningen av covid-19, vilket vi hoppas på överseende med.

Vi vill passa på att tacka alla vårdnadshavare för ett 2020 som har varit enormt prövande för alla utifrån ett ansträngt läge. Vi önskar er alla en god jul och ett gott nytt år, med särskild betoning på de sista orden!

Informationen skickas via e-post till alla vårdnadshavare.

Vänliga hälsningar,
Barn- och utbildningsförvaltningen

Lyssna