Denna nyhet är äldre än 6 månader och är kanske inte aktuell längre.

Tobaksfria veckan är här!

En pojke bryter av en cigarett. Foto.

Uppvidinge kommun uppmärksammar tobaksfria veckan (vecka 47) som handlar om att skydda barn och unga från tobak.

Uppvidinge kommun uppmärksammar i år den tobaksfria veckan tillsammans med ett flertal olika länsstyrelser och kommunerna i dessa län. Målet för kampanjen är att föräldrar och andra vuxna i barn och ungas närhet uppmärksammar sin viktiga roll – att bry sig!

Skydda barn och unga från tobak - du som förälder kan göra skillnad!

Som förälder sätter du gränserna, gör tydligt att det aldrig är okej att röka eller snusa under 18 år. Nolltolerans gör skillnad. Läs mer om hur du som vuxen gör skillnad på sidan Tobaksfri skoltid.

Vill du få hjälp att sluta?

Är du själv ung och vill få hjälp med att sluta röka eller snusa? Känner du någon annan som också vill sluta? Region Kronoberg erbjuder duo-anpassad tobaksavvänjning för er mellan 16-29 år som innebär att ni tillsammans får stöd och hjälp att sluta röka och/eller snusa. Tobaksavvänjningen är helt kostnadsfri!

Läs mer på Region Kronobergs webbplats.

Vecka 47 - tobaksfri vecka sedan 70-talet

Vecka 47 har sedan 70-talet varit en årligen återkommande tobaksfri vecka och är en del av Tobacco Endgame – Rökfritt Sverige 2025, som är ett opinionsbildningsprojekt. Projektet syftar till att få ner den dagliga rökningen i Sverige till 5 procent år 2025. Det är i stort en halvering av dagens situation. Läs mer på Tobaksfakta.se:

Tobaksfakta.se Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Lyssna