Denna nyhet är äldre än 6 månader och är kanske inte aktuell längre.

Följ hemvändaren Martina på Instagram

Martina Röed. Foto.

Martina Röed är hemvändaren med ett eget klädmärke och som gillar odling. Följ henne via Instagram-kontot @upplevuppvidinge.

På kommunens Instagram-konto @upplevuppvidinge får olika personer med anknytning till Uppvidinge möjlighet att dela med sig av sina smultronställen, intressen och vardagsbilder från kommunen.

Nu lämnar vi över stafettpinnen till Martina Röed under två veckor. Så här beskriver hon sig själv:

"Jag heter Martina Röed och har växt upp i Lenhovda. Bor numera på släktgården Rösjöholm strax utanför Hultanäs. Hemvändare som dessförinnan spenderat 15 år i Malmö.

Sedan 10 år tillbaka driver jag ett klädmärke och har sedan i höstas en fabrikslokal med butik i Nyströms före detta möbelfabrik i Hultanäs. Utöver det odlar jag snittblommor och grönsaker till försäljning främst via rekoringar. Mycket tid går också till allt som har med skötseln av en gård att göra. Är mycket intresserad av hur livet levdes förr. Självhushållning och allt som följer med det. Sedan jag flyttade till gården har jag jobbat på att försöka bevara och återskapa kultur och naturvärden i skogen och i gårdsmiljön."

Vem skulle du vilja följa under två veckor? Skulle du själv vara intresserad av att ratta kontot? Tipsa oss gärna - skicka ett mejl till anna.johansson-tigerstrom@uppvidinge.se.

Lyssna