Denna nyhet är äldre än 6 månader och är kanske inte aktuell längre.

Lingården tog emot ministerbesök

Socialförsäkringsminister Ardalan Shekarabi besöker Lingården. Foto.

Susanne Karlsson från Socialdemokraterna i Uppvidinge, riksdagsledamot Monica Haider (S) från Älmhult och socialförsäkringsminister Ardalan Shekarabi (S) pratar med en av de boende på Lingården i Lenhovda. Foto: Anna Tigerström/Uppvidinge kommun

Socialförsäkringsminister Ardalan Shekarabi besökte under fredagen Lingården i Lenhovda för att prata med boende och personal.

När socialförsäkringsminister Ardalan Shekarabi besökte Kronoberg under fredagen den 6 mars valde han att åka till Lenhovda för att besöka det särskilda boendet Lingården och att träffa representanter från det kommunala pensionärsrådet.

Shekarabi visades runt på Lingården av enhetschef Joachim Åberg och fick möjlighet att prata med både personal och boende. Erna Hultgren bjöd in socialförsäkringsministern på sitt rum där hon satt och pysslade:

- Så här skulle ett äldreboende vara överallt, sa Erna Hultgren till Ardalan Shekarabi som var nyfiken på hur hon trivdes.

Med personalen pratade socialförsäkringsministern om olika frågor, bland annat vikten av att uppskatta de pensionärer som går in och jobbar extra i vården.

- Det pågår ett arbete med att bättre ta tillvara äldres kompetens och erfarenhet, sa Ardalan Shekarabi med hänvisning till den delegation för främjande av äldre arbetskraft som regeringen tillsatte 2018.

Lingårdens enhetschef Joachim Åberg berättade att pensionerade medarbetare är jätteviktiga och att han upplever att verksamheten i stort fungerar mycket väl och att det är positivt att jobba i en liten kommun:

- Jag älskar att det finns en närhet till allt. Vårdcentralen är nära och vi har distriktsrehab på plats här i huset. Vi har en bra verksamhet med goda förutsättningar.

Efter besöket på Lingården följde samtal med det kommunala pensionärsrådet.

Lyssna