Denna nyhet är äldre än 6 månader och är kanske inte aktuell längre.

Katten i fokus på Instagram

Petra och Martin Owen med katten Baltar. Foto.

Petra och Martin Owen brinner för att hjälpa hemlösa katter. Följ dem under två veckor via Instagram-kontot @upplevuppvidinge.

På kommunens Instagram-konto @upplevuppvidinge får olika personer med anknytning till Uppvidinge möjlighet att dela med sig av sina smultronställen, intressen och vardagsbilder från kommunen.

9-22 december lämnar vi över till Petra och Martin Owen i Klavreström. Så här skriver Petra och Martin om sitt engagemang för att hjälpa hemlösa katter:

"Vi startade den ideella föreningen Katthjälpen Kronoberg 2015 där vi räddar hemlösa katter efter att vi varit aktiva i andra föreningar med liknande verksamhet men kände att vi ville vara fristående och då startade vi vår förening. Vi har vårt säte i Uppvidinge men finns överallt i Kronoberg och inriktar oss mest på landsbygden där det finns katter i överflöd tyvärr.

Vi flyttade till Klavreström 2012 och efter det drog vårt kattengagemang igång på riktigt. När vi flyttade hit hade vi 3 katter och nu har vi ett antal fler. På bilden är det vi och vår föreningskatt och maskot Baltar."

Vem skulle du vilja följa under två veckor? Skulle du själv vara intresserad av att ratta kontot? Tipsa oss gärna - skicka ett mejl till anna.johansson-tigerstrom@uppvidinge.se.

Lyssna