Bo och äta

Uppvidinge erbjuder mycket i boende- och matväg. Under din vistelse här kan du välja att bo på bland annat hotell, en mysig bed and breakfast eller att campa. Du kan också få en härlig matupplevelse på någon av de trevliga resturangerna och caféerna.

Boenden

Adress: Bruksvägen 2, Lindshammar

Sergel B+B

Fast förankrade i den småländska myllan och med en kärlek till den italienska kaffetraditionen bjuder Sergel B+B på en upplevelse utöver det vanliga i en genuin glasbruksmiljö. På menyn finns klassiker som kalasisterband och ostkaka, kaffe samt ädla drycker från Småland och närområdet. Utvalda lördagar serveras ”Tapperas” - en smakresa med smårätter och, för den som önskar, matchande dryck. Sedan 2015 är Sergel B+B listat av White Guide. Se hemsida för aktuellt program och öppetider.

Läs mer om Café Sergel Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Adress: Sjömillan 3, Åseda

Café och Bistro Juvengård - Stängt för tillfället

Vid väg 23 norr om Åseda ligger den gemytliga à-la-carte-restaurangen Café & Bistro Juvengård. Restaurangen drivs av den schweiziska familjen Schwyter.

Läs mer om Café och Bistro Juvengård Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Adress: Olofsgatan 4, Åseda

Hotell Olof

I centrala Åseda ligger Hotell Olof. Ett hotell med inspiration av 60-talet som sätter maten och gästernas trivsel i centrum. På vardagar serveras dagens lunch.

Läs mer om Hotell Olof  Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Adress: Hyddan/ Flyahult, Åseda

Hyddan

Övernattning för längre eller kortare tid. Frukost serveras. Möjlighet till middag, egen grillning, hjälp med utflykter, fiske eller andra sysselsättningar erhålles av värdparet.

Kontakta hyddan på 070-521 15 98 eller tvarvigg@hotmail.se

Adress: Olofsgatan 7, Åseda

Pensionat Lugna Rum

Lugna Rum är ett mysigt och genuint pensionat med bed and breakfast. Rummen är i välbevarad sekelskiftesstil.

Läs mer om Pensionat Lugna Rum  Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Adress: Västra Kyrkogatan 25, Åseda

Björkåkrabadets ställplats

Björkåkrabadets ställplats ligger centralt i Åseda intill badplatsen. Ställplatsen erbjuder elplatser.
Ställplatsen har ingen reception, men daglig tillsyn.

Björkåkrabadets ställplats är nu stängt för säsongen

Adress: Sjögatan, Lenhovda

Sjöparkens Camping i Lenhovda

En liten camping i centrala Lenhovda. Campingen ligger i Sjöparken och har cirka 40 campingplatser varav 10 med el samt ett par ställplatser med el. Det finns ett handikappanpassat servicehus och lekplats för barnen. Campingen har ingen reception, men daglig tillsyn. Öppet från 1 maj till 30 september.

Platsbokning på telefon: 070-949 04 38.

Läs mer om Sjöparkens camping Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Adress: Älghult

Strandbadet Camping i Älghult

En vacker och naturnära campingplats vid Älghultasjön med 24 elplatser. Tillgång till dusch och toalett. Kiosk med fika, glass, toast med mera. En fin och barnvänlig badplats. Öppet 15 maj-15 september. Vid frågor eller bokning ring 073-831 10 31.

Läs mer om Strandbadet Camping Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Adress: Svartshult, Älghult

Vidinge Gård

Här finner du trivsamt boende, aktiviteter och god, härlig mat. Vi har fiskekort till Strömfiske Alsterån och fina sjöar. Belägen mitt i naturen, omgivet av fina bär- och svampmarker, skogar, sjöar, naturreservat och den underbara Alsterån. Framtidsleden går förbi, cyklar och båt finns att hyra. En knapp kilometers vandring tar er till fågeltornet vid Södresjö. I den stora trädgården kan man spela kubb, krocket eller stoja med gårdens favorit, hunden Kenny. Man kan också ta sig en matbit och en kall öl i puben eller på uteserveringen. Livemusik i puben eller utomhus, grill vid fint väder. Aktuella öppetider hittas på hemsidan.

Läs mer om Vidinge Gård. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Adress: Galtabäck 1, Norrhult

Ålebro Stugby och Camping

Ålebro Stugby erbjuder avkoppling i avskildhet och fiskevatten runt husknuten. Bo i deras fina stugor eller på campingen.

Läs mer om Ålebro Stugby och Camping  Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Adress: Ösjöbol 3, Åseda

Ösjöbol bygdegård

Ösjöbol bygdegård hyr ut sina lokaler med övernattningslägenheter och relaxavdelning. Sommarcafé med våfflor och hembakat varje söndag 4/7 - 1/8. 

Läs mer om Sommarcafé i Ösjöbol Länk till annan webbplats.

Adress:Alstervik, Alstermo

Sommarhemmet Alstervik

På Sommarhemmet Alstervik finns ställplats för husbil. Här serveras också våfflor, glass, kaffe, hamburgare och toast. Här kan du även hyra kanot, spela minigolf och vollyboll eller låta barnen leka på lekplatsen. För aktuella öppettider se hemsidan.

Läs mer om Sommarcafé i Ösjöbol Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Adress: Skolgatan 23, Fröseke

Uvaparkens ställplats

Ta en paus på resan och parkera din husbil vid den vackra Uvasjöns strand i Fröseke. Här har du nära till bad, bekvämligheter och naturupplevelser.

Läs mer om Uvaparkens ställplats Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Caféer

Adress: Bruksvägen 2, Lindshammar

Sergel B+B

Fast förankrade i den småländska myllan och med en kärlek till den italienska kaffetraditionen bjuder Sergel B+B på en upplevelse utöver det vanliga i en genuin glasbruksmiljö. På menyn finns klassiker som kalasisterband och ostkaka, kaffe samt ädla drycker från Småland och närområdet. Utvalda lördagar serveras ”Tapperas” - en smakresa med smårätter och, för den som önskar, matchande dryck. Sedan 2015 är Sergel B+B listat av White Guide. Serveringen är öppen lördagar och söndagar från 3/7 - 8/8. 

Läs mer om Arabusta Café Sergel Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Adress: Sjömillan 3, Åseda

Café och Bistro Juvengård - Tillfälligt stängt

Hos Café och Bistro Juvengård får du njuta av hemlagade rätter och egna bakverk. De prioriterar närproducerade, ekologiska råvaror efter säsong och använder egna grönsaker, frukter, bär och ägg.

Läs mer om Café och Bistro Juvengård Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Adress: Järnvägsgatan 1, Åseda

Linas Butik och Café

Lina driver en mysig butik med café där alla känner sig välkomna. Här kan du äta hembakade kakor, smörgåsar och goda lättare luncher. För aktuella öppetider se hemsidan.

Läs mer om Linas Butik och Café Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Adress: Alstervik, Alstermo

Sommarhemmet Alstervik

På sommarhemmet Alstervik serveras våfflor, glass, kaffe, hamburgare och toast. Här kan du även hyra kanot, spela minigolf och vollyboll eller låta barnen leka på lekplatsen. Kontaktuppgifter finner du på hemsidan.

Läs mer om Sommarhemmet Alstervik Länk till annan webbplats.

Adress: Ösjöbol 3, Åseda

Sommarcafé i Ösjöbol bygdegård

Under sommaren bjuder Ösjöbol bygdegård in till sommarcafé på söndagar. Då bjuds det på våfflor, kaffe och hembakat. Utöver bygdegården finns en relaxavdelning och övernattningslägenhet som hyrs ut.

Läs mer om Sommarcafé i Ösjöbol Länk till annan webbplats.

Adress: Sjöparken, Lenhovda

Våffelstugan i Lenhovda

I Sjöparkens kaffestuga serveras våfflor, glass och kaffe. Här kan du sitta omgiven av vacker natur med nära till bad för den som vill ta sig ett dopp. Öppetider 27 juni-14 augusti klockan 14.00-19.00.

Romarliden 2, Lenhovda

TADAH Kafferosteri

Det lokala kafferosteriet med ett litet kaféhörn mitt i hjärtat av Småland. Tadah Kafferosteri rostar ”speciality grade“-kaffe från olika delar av världen. Allting sker för hand med passion och kärlek i varje steg: i valet av kaffesorter, rostning, packning och stämpling. Här kan du njuta av en god kopp kaffe i “mormors vardagsrum” eller på uteserveringen. I butiken hittar du kaffebönor, tillbehör och koppar samt lokalproducerade varor att köpa hem. Aktuella öppetider hittas på hemsidan.

Läs mer om TADAH Kafferosteri Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Restauranger

Adress: Storgatan 27, Alstermo

Alstermo Restaurang

Vid Folkets hus i Alstermo serveras svensk husmanskost tillsammans med ett stort salladsbord.

Läs mer om Alstermo Restaurang Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Adress: Bruksvägen 2, Lindshammar

B+B Sergel

Fast förankrade i den småländska myllan och med en kärlek till den italienska kaffetraditionen bjuder Sergel B+B på en upplevelse utöver det vanliga i en genuin glasbruksmiljö. På menyn finns klassiker som kalasisterband och ostkaka, kaffe samt ädla drycker från Småland och närom-rådet. Utvalda lördagar serveras ”Tapperas” - en smakresa med smårätter och, för den som önskar, matchande dryck. Sedan 2015 är Sergel B+B listat av White Guide. Serveringen är öppen lördagar och söndagar från 3/7 - 8/8.

Läs mer om Arabusta café Sergel Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Adress: Sjömillan 3, Åseda

Café och Bistro Juvengård - Stängt för tillfället

Vid väg 23 norr om Åseda ligger den gemytliga à-la-carte-restaurangen Café & Bistro Juvengård. Restaurangen drivs av den schweiziska familjen Schwyter. Ett brinnande intresse för såväl gamla som nya tillagningsmetoder står bakom arbetet i köket och du kan njuta av de från grunden hemlagade rätterna och bakverken med när-producerade och ekologiska råvaror från säsong. Menyn byts varje vecka och kompletteras med bland annat grillkvällar, evenemang samt bröd och bakverk som du kan köpa med dig hem.

Läs mer om Café och Bistro Juvengård Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Adress: Olofsgatan 4, Åseda

Hotell Olof

Hotell Olof I Åseda erbjuder lunchbuffé vardagar. Det serveras svensk husmanskost och ett stort salladsbord.

Läs mer om Hotell Olof  Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Adress: Järnvägsgatan 4, Åseda

Krua Mae Bunmee

Välkommen till Krua Mae Bunmee. Här finner ni en mängd smakrika rätter från det thailändska köket, tillagade av kockar från Thailand. Vi serverar det fantastiska thailändska köket i restaurangen, på uteserveringen och för avhämtning samt catering.

Läs mer om Krua Mae Bunmee Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Linas Butik & Café exteriör. Foto.

Adress: Järnvägsgatan 1, Åseda

Linas Butik & Café

Mysig butik och café i centrala Åseda som serverar hembakat och lättare luncher. I butiken finns barnkläder, inredning, delikatesser och mycket mer. Se hemsidan för aktuella öppettider.

Läs mer om Linas Butik & Café Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Mae Sot thairestaurang. Foto.

Adress: Bruksgatan 23, Klavreström

Mae Sot

I Klavreström finns thai-restaurangen Mae Sot. Servering inomhus och uteservering med cirka 30 platser. Möjlighet till avhämtning. Se hemsidan för aktuella öppettider.

Läs mer om Mae Sot Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Smörgåstårta. Foto.

Adress: Parkgatan 2, Norrhult

Norrhults Café

Café med hembakat bröd, bullar och kakor. Ligger i Norrhult nära en lekpark som passar barn i alla åldrar. En fin uteservering och försäljning av alkohol vid speciella tillfällen. Serverar allt från mackor, bullar, kakor och glass till husmanskost och lättare luncher.

Läs mer om Norrhults Café Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Blommor vid Sommarhemmet Alstervik. Foto.

Adress: Alstervik, Alstermo

Sommarhemmet Alstervik

Sommarhemmet Alstervik är öppet sommartid och serverar hamburgare, toast, våfflor, glass och kaffe. Här finns minigolf och kanotuthyrning. Ställplats för husbil. Läs mer om öppettider samt deras evenemang på hemsidan.

Läs mer om Sommarhemmet Alstervik Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Blommor vid Sommarhemmet Alstervik. Foto.

Adress: Svartshult, Älghult

Vidinge Gård

Vidinge Gård är ett mysigt pensionat mitt i naturen utanför Älghult. De erbjuder bekvämt boende med god hemlagad mat och fika. På sommaren grillas det ofta på uteserveringen. Möjligt att hyra hela pensionatet för stora sällskap.

Läs mer om Vidinge Gård Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Lyssna