Barn och unga

Barn som leker

I kommunen finns ett flertal barn- och ungdomsgrupper, fritidsgårdar och verksamhet inom idrottsföreningar, kyrkor och ryttarföreningar.

Barn- och ungdomsgrupper

Kyrkorna och församlingarna har barn- och ungdomsgrupper med aktivteter som till exempel pingis, innebandy, drama och bakning. Vissa kyrkor har även läger- och friluftsliv, körsång, scoutverksamhet och fritidsgård. För information kontakta respektive församling.

Fritidsgårdar

Fritidsgårdarna är mötesplatser för ungdomar från högstadiet och uppåt i åldrarna. Gårdarna drivs av föreningar och föräldrar i samverkan. Uppvidinge kommun stödjer verksamheten genom bidrag men också genom verksamhetsanpassat stöd i form av utbytesträffar och utbildningar.

Fritidsgården i Åseda i Svenska kyrkans församlingshem är öppen under fredagskvällar under vår- och höstterminerna och drivs av föreningen och föräldrar.

Idrotts- och ryttarföreningar

Inom föreningslivet ligger prioriteringen på barn- och ungdomsverksamhet. Det finns möjlighet att spela handboll, golf, fotboll, ishockey, badminton och volleyboll samt att rida, orientera,  träna, styrketräna, simma, köra motorcross, skjuta med luftgevär och gå på gymnastik.

Det finns två ridskolor, en i Lenhovda och en strax utanför Åseda. De har även ridning för barn och ungdomar med funktionsnedsättning.

Kontakta föreningen

Om du är intresserad av en aktivitet kontakta den idrottsförening som erbjuder aktiviteten för mer information. Alla registrerade föreningar finner du i kommunens föreningsregister:

Föreningsregister

Lyssna