Datum och tid: 11 juli 2022 till 25 augusti 2022 kl. 13.00-18.00 Plats: TADAH kafferosteri AB, Romarliden 2, 36441 Lenhovda

Konst & Kaffe: Konstutställning på kafferosteriet

Martha Kristensen, som illustrerat etiketten till 2022 års Uppvidinge-kaffet, visar sin serie "Bruksskogen" den 11 juni - 25 augusti.

Välkommen på utställning på TADAH Kafferosteri!
Premier i rosteriet! Vi är glada och stolta att välkomna er till Vernissage av Martha Kristensen med sin utställning "Bruksskogen".

Bakgrunden: I början av året pågick en liten tävling för att hitta den nya etiketten för vårt projektkaffe "Uppvidingekaffe". I samarbete med "Uppvidinge Konst & Kulturförening" bjöd TADAH kafferosteri in alla anslutna konstnärer att lämna ett bidrag. Kunder, besökare och boende i Uppvidige röstade sedan fram den vinnande bilden från alla bidrag i sociala medier. Det var Marthas bild som vann! Sedan dess har Marthas bild prydt vår Uppvidingekaffe! Med sin förstaplats i kundomröstningen vann hon även en vernissage i kafferosteriet. Och nu kör vi!

Tavlorna: De tavlorna Martha kommer ställa ut är en serie som heter "Bruksskogen". Serien består av åtta verk som alla mäter cirka 70x70cm och är utförda i akryl på duk. När hon npåbörjade arbetet med serien hösten 2019 hade hon ganska nyligen flyttat till Älghult från Helsingborg. Inspirationen till serien bottnar i en förundran inför påståenden från besökande släkt och vänner om hur romantiskt det är att vi bor med "naturen inpå knuten" här, när omgivningen egentligen är en helt vanlig produktionsskog som odlas med trakthyggesbruk. "Området i sig har jag absolut ingenting emot - då hade jag inte bosatt mig här. Jag reagerade mest på hur lite jag visste om naturskog och bruksskog innan jag flyttade hit och hur skeva mina antaganden var, precis som mina besökares. Ur de funderingarna, medan jag samlade på mig mer kunskap, växte en fascination fram - för landskapet och de vyer jag mötte under promenader strax utanför byn" så Martha Kristensen.

Konstnären: Martha Kristensen är självlärd bildkonstnär och har målat i 20 års tid. Sedan 2018 är hon bosatt i Älghult med sin familj, mitt i den Småländska bruksskogen och har en ateljéplats i Idéfabriken, Fröseke. www.marthakristensen.se

TADAH kafferosteri är ett lokalt micro-rosteri i Lenhovda som drivs av Julia och Michael. Vi rostar bara "speciality grade"-kaffe från olika delar av världen: långsamt och länge på låg temperatur, s.k. slow roast. Allting sker för hand med passion och kärlek i varje steg: i valet av kaffesorter, rostning, packning och stämpling. Som kaffeentusiaster vill vi gärna sprida idéen om finkaffe även på landsbygden. Fika finns att köpa! www.TADAH.se
Alla är välkomna!
Öppettider rosteri:onsdag/ torsdag/ fredag kl. 13:00-18:00, lördag kl. 10:00-14:00