OBS! Evenemangetdatumet har redan passerat!

Datum och tid: 19 februari 2021 till 28 februari 2021 kl. 00.00-00.00 Plats: Uppvidinge

Boktips för barn och unga

Bibliotekspersonalen tipsar om bra böcker som passar för lata (lediga) sportlovs-dagar och helger. Böckerna finns att låna på biblioteket via deras take-awaytjänst eller varför inte som ljudbok via appen biblio där du kan logga in med ditt bibliotekskort. Du hittar mer information om takeaway-lån och ljudbokstjänsten Biblio på bibliotekets hemsida.länk till annan webbplats

En stark nolla av Sara Lövestam

Om man är kille och kär i en kille och för allt i världen inte vågar berätta det för honom, då tycker Texas det är en bra idé att sno bilder från en snygg tjej på instagram, skapa ett falskt konto och låtsas vara tjej. Vad han inte vet är vad denna till synes oskyldiga lilla handling sätter i rullning. Mycket bra bok skriven för unga vuxna men kan även läsas med stor behållning som vuxen.

Krigarhjärta : sista ronden av Jali Madi Susso

Siddy borde söka in till gymnasiet, men istället är han är hög och berusad för då glömmer han saknaden efter sin pappa. En händelse på Berget får Siddy att önska sig något mer av livet. Och när han introduceras till MMA och träffar Lucy, ser han för första gången en väg tillbaka till sig själv. Men han vill inte svika kompisarna, och när han hamnar mitt i en uppgörelse riskerar han plötsligt att förlora allt.

I en helt vanlig skog av Amanda Bengtsson.

Boken handlar om Majvor. Ibland känner hon sig glad och stark och busig. Ibland liten och ledsen och ensam. Majvor är en helt vanlig liten person, förutom en sak. Hon har nämligen en liten, liten skog på sitt huvud med filurfamiljer, mysägg och rock'n'roll-kameler.

Rolf åker skidor av Rune Fleische

Rolf är på skidresa. För första gången i sitt liv ska han åka skidor, något han aldrig har gjort förr. Han har bytt kepsen mot stickad mössa, och tycker det ska bli så roligt! Det kan väl inte vara så svårt? För säkerhets skull anmäler han sig till skidskolan, men vad hjälper det när man har råkat få skidor utan broms?

Magiska Marja Matterhorn av Eva Salqvist.

När Marja drar på sig capen och superhjältemasken kan hon göra stordåd. I alla fall tror hon det. Och med tron kommer man långt. Med sparkcykeln Sixten tar hon sig fram bland bovar, igelkottar och sjuka. Ibland kan det ändå vara lite ensamt att vara superhjälte, speciellt då bästa kompisen Mia tycker att hon är töntig. Inte ens en hemlig manöver i skolmatsalen får Mia att vilja hänga med på äventyr.