Datum och tid: 24 januari 2021 till 24 februari 2021 kl. 00.00-00.00 Plats: Film på lediga dagar

Filmtips för lediga dagar

På Viddla kan du hitta många bra filmer för hela familjen. Du vet väl om att du kan använda tjänsten kostnadsfritt via ditt bibliotekskort.

Astrid Lindgrens jul

På samlingsutgåvan Astrid Lindgrens jul har de avsnitt som handlar om vintern och julfirandet lyfts ut från åtta av de mest älskade filmatiseringarna och tv-versionerna av Astrids kända barnböcker i en riktigt stämningsfull och vintrigt sagolik julkavalkad. Vi får följa Pippi som bakar pepparkakor tillsammans med Herr Nilsson. Lotta på Bråkmakargatan som räddar julen när hon fixar en gran till julafton. Ronja som kör fast i snön och attackeras av både rumpnissar och vildvittran. Emil som ordnar en härlig jul för de gamla i Katthult. Madicken som vill ge något riktigt fint i julklapp till Abbe. Kajsa Kavat som hjälper mormor att sälja karameller på julmarknaden. Och Stina på Saltkråkan som tyngs av dåligt samvete efter att ha sålt Skrållan för 25 öre för att ha råd med en kokosboll.

Pettsson och Findus - Juligheter

Pettson & Findus – Juligheter är en tysk filmproduktion som bygger på Sven Nordqvists Pettson får julbesök. Två dagar före julafton blir Pettson och Findus insnöade på den lilla gården, maten börjar ta slut och inte kan de ta sig ut för att hugga ner en julgran. Findus är rädd att det inte kommer bli något julfirande, men Pettson lovar att det ska bli den bästa julen någonsin! Nästa dag är vädret bättre och de lyckas ta släden ut i skogen. Men Pettson gör illa foten och de får återvända hem tomhänta. För att få lite julstämning bygger de en egen julgran. Plötsligt knackar det på dörren och där står deras snälla grannar med famnen full av godsaker. Äntligen kan vännerna fira den bästa julen någonsin!

Arn - Tempelriddaren

En av de största och mest påkostade produktionerna i svensk films historia är den spektakulära filmatiseringen av Jan Guillous historiska romantrilogi och episka hjältesaga om korsriddaren Arn Magnusson och hans älskade Cecilia. Mot mitten av 1100-talet tvingar en avundsjuk omvärlds hårda dom Arn och Cecilia isär. Hon spärras in på kloster och han skickas till det heliga landet där krig rasar mellan kristna och muslimer. När Arn efter ett tiotal år återvänder hem måste han kämpa för sin kärlek och det som har blivit hans livsmål: att ena Sverige till ett enda rike.

Love Actually

Den brittiska romantiska komedin Love actually, regidebut av manusförfattaren Richard Curtis som tidigare skrivit manus till bland andra Fyra bröllop och en begravning och Notting Hill, växlar mellan inte mindre än tio löst sammanflätade kärleks- och vänskapsrelationer mot bakrund av ett sagolikt London som laddar inför årets julrush. Mångfalden av kärlekshistorier ger utrymme för en mångfald av berättelser om kärlekens olika uttryck eller former som i sin tur stärker filmens grundtanke att kärleken, faktiskt, finns överallt. Det handlar om allt från romantik, sexuell attraktion, förbjuden kärlek, svek, syskonkärlek, till premiärministerns förälskelse i cateringflickan, en tioårig pojkes första stapplande kärleksförklaring och den djupgående vänskapen mellan en avdankad rockgubbe och hans manager.

Arrangör: