OBS! Evenemangetdatumet har redan passerat!

Datum och tid: 25 januari 2021 till 25 februari 2021 kl. 00.00-00.00 Plats: Träna ute

Coronasäkra motionstips för alla

Trots att vi inte ska träna på gym och i grupp finns det gott om motionsformer som fungerar utmärkt mitt i en pandemi.

Träna på utegym

Det finns tre utegym i kommunen. De är gratis och kan användas av alla. I Åseda finner du utegymet mitt i samhället bakom Hälsans hus, i Lenhovda finns ett mindre utegym i anslutning till elljusspåret och i Alstermo ligger utegymmet vid idrottplatsen.

Träna inomhus hemma

Det finns en uppsjö av digitala träningspass som kan utföras i hemmet, allt från intensiva konditionspass till dans, yoga och styrka. Många gymkedjor erbjuder sina medlemmar träning online men det finns också mycket som är gratis:

Hemmagympa med Sofia
Finns på SVT Play. Sofia Åhmans träningspass är 20 minuter långa och varje avsnitt fokuserar på olika områden, exempelvis rörlighet, core, kondition och styrka.

Youtube
Sök på Youtube efter din favoritträningsform. Här finns hur mycket som helst att hitta.

Friskis online
Friskis och Svettis har gratispass online att köra när du vill, var du vill:

Friskis play Länk till annan webbplats.

Sociala medier
Träningsprofiler delar med sig av sina träningstips på sociala medier. Här finns också en stor källa att ösa ur.

Utnyttja elljusspåren

Dagarna är korta och kvällarna är mörka. Men passa på att jogga eller promenera längs elljusspåren i våra samhällen. Elljusspår finns i Alstermo, Älghult, Marhult, Norrhult, Sävsjöström, Lenhovda och Åseda. När det har kommit tillräckligt med snö kan du med fördel ta på dig längdskidorna och ge dig ut i spåren.

Plogging

Plogging innebär att promenera eller jogga och samtidigt plocka skräp. Passa på att motionera samtidigt som du gör ditt samhälle eller ditt kvarter lite renare.

Pulkaåkning

Utnyttja snön och ta fram barnet i dig. Att knata uppfören pulkabacke upprepade gånger är ordentligt jobbigt och ger både benstyrka och kondition.

Arrangör: