Datum och tid: 20 juli 2019 till 10 augusti 2019 kl. 00.00-00.00 Plats: Åseda Folkets Park

Sommaropera - Don Pasquale

För andra året i rad spelar Smålandsoperan sommaropera i Åseda Folkets Park på den anrika Parkteatern där många folkkära artister framträtt. Parken rustas upp lite för varje år som går och årets sommaropera håller premiär den 20 juli. Och som alltid: Vi spelar under tak och vi sjunger på svenska.

Här möter vi opera buffa, en farsartad historia med sann kärlek blandat med intriger och lurendrejeri, framförd med klingande belcanto-sång. Vi lovar skratt och dråpligheter men bakom komiken finns ett djup. Ett fingerat äktenskapskontrakt spelar en viktig roll i alla förvecklingarna. Vi befinner oss i Rom någon gång i mitten av 1800-talet när denna historia utspelar sig. Vi möter Don Pasquale, en äldre herre som luras att gifta sig med den unga Norina. Bruden är inte den han tror och äktenskapet är inte heller något riktigt äktenskap.

Föreställningen är cirka 2,5 timmar lång inklusive paus och i pausen går det bra att ta en fika eller något att dricka. Förbokning av pausservering kommer att kunna ske via hemsidan och på plats. Vill du hellre ta med picknick-korgen finns det gott om plats i parken att avnjuta det medhavda.

På scenen står 5 professionella operasångare och en orkester bestående av piano, stråkkvartett och två blåsare. Vi har även operakör bestående av duktiga körsångare från trakten.

Arrangör: Smålandsoperan

Biljetter:

Smålandsoperans Biljettkiosk >>länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster
Uppvidinge kommun telefon 0474-470 00
Hotell Cardinal telefon 0470-72 28 00
eller kontakta Smålandsoperan via biljetter@smalandsoperan.se