Denna nyhet är äldre än 6 månader och är kanske inte aktuell längre.

Information om Visma Recruits driftstörning

Under perioden 24/4-1/5 gick det inte att söka jobb hos Uppvidinge kommun, då rekryteringssystemet vi använder utsatts för en cyberattack.

Visma Recurit och Offentliga jobb är ett verksamhetssystem för bland annat rekrytering som Uppvidinge kommun och andra kommuner använder. Driftleverantören till Visma Recruit utsattes för en cyberattack och stängde ner systemet den 24 april 2023.

Kommunens agerande i samband med händelsen

Uppvidinge kommun har löpande följt informationen från Visma Recruit om cyberattacken och haft en löpande dialog med vårt dataskyddsombud.

Den 28 april informerade vi om driftstörningen på vår hemsida och uppmanade de som sökt eller söker jobb att kontakta kommunen på alternativa sätt. Samtidigt anmälde kommunen händelsen till tillsynsmyndigeten Integritetsskyddsmyndigheten, då Visma Recruit inte kunde garantera att våra personuppgifter inte påverkats vid attacken.

Den 2 maj 2023 informerade vi på vår webbplats att Visma Recruit åter var i drift. De som ansökt till kommunens jobbannonser under natten den 23-24 april 2023 uppmanades att uppdatera sin ansökan.

Den tidigare artikeln finns på uppvidinge.se:

Uppvidinge.se - Lediga jobb fungerar igen

Så här påverkades Uppvidinge kommun

Det saknas indikation om att personuppgifter som lämnats till kommunen i samband med ansökan om tjänster har läckt men bifogade filer och användares ändringar i systemet omkring tiden för incidenten gick förlorade. Under driftstörningen påverkades Uppvidinge kommuns åtkomst till uppgifter i systemet och gjorde det besvärligt för de sökande till utlysta tjänster under störningen.

Lyssna