Denna nyhet är äldre än 6 månader och är kanske inte aktuell längre.

Ta del av Täckningskollens mätning av mobiltäckning

En hand håller upp en mobiltelefon i skogen. Foto.

Under 2022 har vi med hjälp av Täckningskollen genomfört en mätning av hur mobiltäckningen ser ut i kommunen.

För att få en bild av hur mobiltäckningen ser ut i kommunen har Uppvidinge kommun och vårt IT-bolag Uppcom mellan den 15 maj och den 15 november i år gjort en mätning av täckningen med de fyra mobilnät som finns i Sverige. Telefonerna har åkt med i bland annat hemtjänstens bilar mellan olika orter och på landsbygden.

Se resultatet på Täckningskollens karta

Resultatet av kontrollen kan du se på Täckningskollens karta över Uppvidinge kommun:

Täckningskollen Uppvidinge kommun Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Inne i kartan, klicka på namnet på respektive mobilnät för att se hur täckningen ser ut. Hur god täckningen är beskrivs med cirklar i olika färger.

De områden på kartan som inte är markerade har inte kontrollerats.

Resultatet kan användas i dialog med mobiloperatör

Mätningen genomfördes efter indikationer på förändringar i mobiltäckningen. Under tidigare mätningar var det 2G- och 3G-nätet som var aktivt och yttäckningen var då bättre. 4G-nätet som nu är aktivt kräver tätare intervaller mellan masterna.

En extra mätning genomfördes i området kring Herråkra efter signaler att täckningen där försvunnit helt på vissa platser. Mätningen med Täckningskollen visade dock inga skillnader i täckningen jämfört med tidigare mätningar.

Resultatet av mätningen kommer att användas i dialog med vår nuvarande operatör och som underlag i framtida upphandlingar av operatör. Även företag i kommunen kan använda Täckningskollens karta som underlag för samtal med mobiloperatör.

Lyssna