Denna nyhet är äldre än 6 månader och är kanske inte aktuell längre.

Klart med ny förvaltningschef för Miljö- och byggnadsförvaltningen

Johanna Fältström. Foto.

Johanna Fältström kommer att ta över efter Karin Holst som förvaltningschef för Miljö- och byggnadsförvaltningen.

Den 12 december tillträder Johanna Fältström som ny förvaltningschef efter Karin Holst som ska gå i pension. Johanna jobbar idag som enhetschef på SMHI i Norrköping och är utbildad civilingenjör inom teknisk biologi.

- Jag ser verkligen fram emot att få jobba lokalt och direkt. I en kommun har man möjlighet att bidra och göra skillnad för den enskilde invånaren, för företagen och för andra samhällsaktörer. Många av frågeställningarna har jag stött på i mitt jobb på SMHI men nu får jag se det lokala perspektivet av samma frågor. Det kommer att ge en extra dimension i arbetet, säger Johanna Fältström.

Kommunstyrelsen beslutar om förvaltningschef

Rekryteringen av ny förvaltningschef har pågått under sommaren och början av hösten och beslutet att anställa Johanna Fältström togs av kommunstyrelsen den 20 september.

- Jag är glad att vi nu har anställt en ny förvaltningschef efter att Karin Holst har valt att gå i pension efter lång och trogen tjänst. Vi har haft en bra anställningsprocess med ett stort antal sökanden och för mig visar det att Uppvidinge kommun är en intressant och spännande arbetsgivare. Min känsla är att vi nu på ett bra sätt kan fortsätta det utvecklingsarbete som pågår inom Miljö- och byggnadsförvaltningen, säger Niklas Jonsson (S), Kommunstyrelsens ordförande.

"Gedigen erfarenhet och bred komptetens"

Under sina 11 år på SMHI, varav de senaste fem åren som chef för marknadsenheten, har Johanna Fältström arbetat mycket med att ta fram planerings- och beslutsunderlag för olika myndigheter, som Boverket och Lantmäteriet. Det handlar om områden som berör bland annat vattenkvalitet, luftmiljö och klimatanpassning. Kommunchef Anne Hallberg ser den nya förvaltningschefens bakgrund som en stor tillgång:

- Jag har glädjen att hälsa Johanna välkommen till Uppvidinge kommun som förvaltningschef för Miljö- och byggnadsförvaltningen. Hon har en gedigen erfarenhet och bred kompetens med sig, vilket känns tryggt, och jag ser väldigt mycket fram emot att jobba tillsammans med Johanna.

Hem till Småland

Johanna Fältström växte upp i Vetlanda och parallellt med tillträdet på den nya tjänsten i Uppvidinge går flyttlasset från Norrköping till familjegården i Slättåkra utanför Vetlanda.

- Jag hoppas att jag kan bidra med mycket men jag har också stor respekt för att jag har mycket att lära. Jag ser fram emot att lära nytt – det ger mig energi. Och så ser jag fram emot att flytta hem till Småland igen efter 30 år, avslutar Johanna Fältström.

Lyssna