Denna nyhet är äldre än 6 månader och är kanske inte aktuell längre.

Energispartips för hushåll och företag

En teckning av en person som drar ur en sladd ur kontakten.

Elpriset är högre än någonsin och det är många som funderar på hur de kan minska sin energianvändning.

Vi har sammanställt några länkar där du som privatperson kan minska energianvändningen och hur du som är företagare kan utveckla energiarbetet och sänka kostnaderna.

För privatpersoner

På energimyndighetens webbsida finns en husguide för dig som vill minska energianvändningen i din villa, ditt radhus eller sommarstuga.

För små och medelstora företag (2–249 anställda)

Energikontor Sydost stöttar just nu företagare i Kronobergs och Kalmar län i hur de kan utveckla sitt energiarbete så att de kan sänka både sina energikostnader och klimatpåverkan. Energikontor Sydost kan även informera om aktuella ekonomiska stöd som finns att söka, till exempel omställningscheckar (Obs! sista ansökningsdag för omställningscheckar är 11 november 2022).

Energikontor Sydost driver även nätverk kring systematiskt energiarbete för små och medelstora företag vilket är en del av omställningslyftet. I nätverken får företagen ny kunskap, ökad kompetens, lära av andra samt stöd och coaching. Målet är att företagen ska bli livskraftiga, få ökade affärsmöjligheter och skapa konkurrenskraft. (Obs begränsat antal platser!)

Se veckans digitala frukostmöte - tema el och energi

Torsdagen den 8 september ägnades frukostmötet för företagare åt el- och energi-frågan.

Lyssna