Denna nyhet är äldre än 6 månader och är kanske inte aktuell längre.

Ove Dahl blir tillförordnad chef för samhällsserviceförvaltningen

Ove Dahl. Foto.

Nu är det klart att Växjö kommuns tidigare kommunchef Ove Dahl blir tillförordnad chef för Uppvidinge kommuns samhällsserviceförvaltning.

Ove Dahl tillträder den 14 september och kommer att anställas som tillförordnad chef för samhällsserviceförvaltningen under tiden rekrytering av en ordinarie förvaltningschef pågår. Han tar över efter Patrik Ivarsson som har valt att avsäga sig uppdraget som förvaltningschef. Patrik Ivarsson kommer att jobba kvar inom organisationen.

För kommunchef Anne Hallberg känns det tryggt att välkomna Ove Dahl till Uppvidinge kommun:

‑ Vi är glada att under rekryteringsprocessen få in Ove Dahl i vår kommun. Han har bred kompetens och lång erfarenhet av kommunal verksamhet med inriktning ledning och styrning på högsta nivå och även inom det tekniska området. Vi hälsar Ove välkommen och ser fram emot gott samarbete.

Mellan 2007 och 2015 var Ove Dahl kommunchef i Växjö kommun och innan dess chef för den tekniska förvaltningen under många år i samma kommun. De senaste åren har han varit projektledare för flera projekt på uppdrag av Växjö kommun. Nu byter Ove Dahl kommun och tar uppdraget som tillförordnad chef för samhällsserviceförvaltningen hos oss i Uppvidinge kommun under en period.

‑ Att kliva in som tillförordnad chef för samhällsserviceförvaltningen under en begränsad tid känns som ett intressant uppdrag i en spännande kommun med många möjligheter. Jag ser fram emot att samarbeta med många duktiga medarbetare där jag hoppas kunna bidra med erfarenheter från att ha jobbat i ledande chefsbefattningar i många år, säger Ove Dahl om sin nya roll.

Under samhällsserviceförvaltningen finns tekniska avdelningen, kultur- och fritidsavdelningen och kostavdelningen och inom förvaltningen hanteras även frågor som rör bland annat turism, mark, skog och byggnationer.

Parallellt med rekrytering av en ordinarie förvaltningschef pågår även en översyn av organisationen inom tekniska avdelningen. Under hösten kommer Christer Wånehed att arbeta kvar som tillförordnad chef på tekniska avdelningen.

Lyssna