Denna nyhet är äldre än 6 månader och är kanske inte aktuell längre.

Årets turistbroschyr 2022 är här

Upplev Uppvidinge 2022 finns att hämta på flera av kommunens besöksmål, kommunhuset samt som pdf.

Upplev Uppvidinge 2022 är fylld med tips på saker att göra för både regniga och soliga dagar. Här finns aktivitetstips för den äventyrlige adrenalinälskaren, men också för den som söker det småländska lugn det finns så gott om här i våra trakter. Tänk dig att gå på en vandringsled och plötsligt komma fram till en underskön plats som gjord för en stilla stund. Den upplevelsen finns närmare än du anar i Uppvidinge. För den som vill ägna sig åt folknöjet att åka runt på loppis så visar vi dig hur du hittar till platserna där ditt nästa fynd förhoppningsvis väntar.

Vad vore Smålandssommaren utan sina badsjöar? Där havet har sin självklara charm så äger det en särskild lockelse att ta ett dopp i en stilla insjö, omgiven av granskog. Särskilt kvällsdoppen är magiska. Uppvidinge bjuder på inte mindre än sju badplatser i kommunal regi. Badar du hellre mera avskilt finns över tvåhundra sjöar till att välja på.

För dig med husbil tipsar vi gärna om en speciell ställplats där naturupplevelser, bad och bekvämligheter finns precis runt knuten. Helt klart värt en omväg, och förmodligen stannar du några dagar extra om du lyckats knipa en av de tio tillgängliga platserna.

Anna Tigerström på Uppvidinge kommun delar med sin av sina tankar kring innehållet i årets broschyr:

– Här i kommunen finns så oerhört mycket att uppleva och en hel del har vi fångat i Upplev Uppvidinge 2022. I broschyren finns gott om tips på äventyr, naturupplevelser och smultronställen och jag tror att både besökare och våra invånare kan få fin inspiration till sin semester. Två stora turistmagneter är ziplinen och loppisar, och i årets broschyr har vi djupdykt lite extra inom dessa två områden. Zipline-anläggningen är helt unik och den upplevelsen går inte att hitta någon annanstans i Sverige. Det är riktigt häftigt!

Ladda ner en digital pdf-version av Upplev Uppvidinge 2022 här. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Lyssna