Denna nyhet är äldre än 6 månader och är kanske inte aktuell längre.

Återvändare är ny chef för barn- och utbildningsförvaltningen

Bodil Gustafsson. Foto.

Bodil Gustafsson har nu tillträtt tjänsten som förvaltningschef för barn- och utbildningsförvaltningen.

Uppvidinge kommuns nya förvaltningschef för barn- och utbildningsförvaltningen heter Bodil Gustafsson. Hon bor strax utanför Nye i Vetlanda kommun och kommer närmast från tjänsten som skolchef i Högsby kommun. Tidigare har Bodil varit anställd som rektor i Uppvidinge kommun.

- Jag upplevde i mitt jobb som rektor här att det fanns mycket positivt att bygga på inom barn- och utbildningsförvaltningens verksamheter. Jag har lockats av att få komma tillbaka till kommunen i en annan roll och få vara delaktig i att ta tillvara allt det bra som redan görs och utveckla de områden där vi behöver ta ett kliv framåt, svarar Bodil på frågan varför hon sökte sig tillbaka till Uppvidinge kommun.

Som chef för barn- och utbildningsförvaltningen kommer Bodil Gustafsson att vara chef dels för personalen på förvaltningskontoret och dels för rektorerna på kommunens skolor och förskolor. Hon tillträdde sin nya tjänst veckan efter att eleverna gått på sommarlov.

- Det känns väldigt bra att vara här, jag har blivit väl mottagen och ser fram emot hösten när allt kommer igång igen.

Bodil Gustafsson efterträder Niclas Bjälkenborn som slutade sommaren 2021. Katja Schönbeck har varit tillförordnad förvaltningschef under hösten 2021 och våren 2022 och återgår nu till sin tjänst som utvecklingsledare på barn- och utbildningsförvaltningen.

Lyssna