Denna nyhet är äldre än 6 månader och är kanske inte aktuell längre.

Uppvidinge kommun var med och överraskade Årets Företagare

Lars-Gunnar Fransson, Lotta Fransson och Per-Anders Fransson överraskades av Ewald Strandberg, ordförande i Företagarna i Uppvidinge och Kommunstyrelsens ordförande Niklas Jonsson. Foto.

Lars-Gunnar Fransson, Lotta Fransson och Per-Anders Fransson överraskades av Ewald Strandberg, ordförande i Företagarna i Uppvidinge och Kommunstyrelsens ordförande Niklas Jonsson.

Lars-Gunnar Fransson, Lotta Fransson och Per-Anders Fransson på Kulturfönster i Lenhovda har utsetts till Årets Företagare i Uppvidinge.

Organisationen Företagarna utser varje år Årets Företagare i respektive kommun. Uppvidinge kommun var med och överraskade årets pristagare på företaget Kulturfönster i Lenhovda genom Kommunstyrelsens ordförande Niklas Jonsson (S) och kommunens näringslivsutvecklare Magnus Jonsson.

Motiveringen till Lars-Gunnar Fransson, Lotta Fransson och Per-Anders Fransson på Kulturfönster lyder:

"Kulturfönster i Lenhovda står för ett företagande som med engagemang i sitt närsamhälle bygger vidare på sin lokala förankring. De har vågat satsa, tagit en klassisk vara som blev en mängdprodukt och gjort den klassisk igen. Med hantverksskicklighet och traditionell stil kombinerat med modern produktionsteknik tillverkar de fönster från grunden och knyter därmed an till en lokal tradition av fönstertillverkning i Lenhovda. Hållbart, klassiskt och med i tiden, då, nu och sedan."

Priset Årets Företagare delas ut till en entreprenör som har ett välskött företag med ett positivt resultat och som även har ett samhällsengagemang för att utveckla orten.

Vinnarna kommer nu att tävla vidare om att blir Årets Företagare i Kronobergs län.

Lyssna