Denna nyhet är äldre än 6 månader och är kanske inte aktuell längre.

På gång i Fröseke

Nina Schmidt. Foto.

Vill du veta vilka spännande nyheter som är på gång Fröseke? Följ Nina Schmidt under två veckor via Instagram-kontot @upplevuppvidinge.

På kommunens Instagram-konto @upplevuppvidinge får olika personer med anknytning till Uppvidinge möjlighet att dela med sig av sina smultronställen, intressen och vardagsbilder från kommunen.

Under två veckor hamnar vi nu i Fröseke där det är spännande saker på gång:

"Jag heter Nina Schmidt och jag och min man flyttade från Stockholm till Fröseke för cirka 2,5 år sedan. Att vi hamnade i Fröseke var mest en slump, vi kollade på hus nedåt landet och en vän till mig tipsade om att Glasriket var trevligt. Vi hittade ett litet hus som passade oss och tog husbilen ner och övernattade på ställplatsen i Uvaparken. Dagen efter kikade vi på huset som vi tyckte mycket om. Vi fick ett så positivt intryck av Fröseke och kände direkt att här skulle vi kunna trivas. Vi köpte huset och nu bor vi här och stortrivs verkligen

Vi har blivit så varmt välkomnade och smittats av den positiva andan som finns här. Det enda vi saknat är en livsmedelsbutik - så nu håller jag på att öppna en obemannad livsmedelsbutik i den gamla affärslokalen här i byn!

Sedan tidigare driver jag en webbshop där jag säljer veganska skönhetsprodukter, jag driver även en liten webbyrå. Fritiden ägnas åt att fixa med vår gamla husbil från 1990, åka på äventyr i nämnda husbil, påta i trädgården, busa med hunden och umgås med vänner. Häng med mig under två veckor och ta del av min vardag och mitt arbete med att öppna Fröseke Livs och vad jag pysslar med i mina andra verksamheter."

Vem skulle du vilja följa under två veckor? Skulle du själv vara intresserad av att ratta kontot? Tipsa oss gärna - skicka ett mejl till anna.johansson-tigerstrom@uppvidinge.se.

Lyssna