Denna nyhet är äldre än 6 månader och är kanske inte aktuell längre.

Självbetjäningsautomater underlättar för biblioteksbesökarna

Bibliotekarie Sabine Helmerding visar den nya självbetjäningsautomaten på Åseda bibliotek.

Bibliotekarie Sabine Helmerding visar den nya självbetjäningsautomaten på Åseda bibliotek.

Från och med vecka 17 kan du som besöker våra bibliotek använda våra nya självbetjäningsautomater.

För att öka servicenivån har Uppvidinge bibliotek installerat självbetjäningsautomater i samtliga bibliotekslokaler. Nu slipper du som besökare stå i kö och kan på ett enkelt sätt själv låna, låna om och lämna tillbaka böcker.

- Det känns väldigt bra att kunna erbjuda en ännu bättre service för våra besökare. Nu finns ytterligare ett sätt att låna och lämna böcker och det är väldigt enkelt. Det frigör också tid för oss i personalen att serva besökarna på andra sätt, till exempel att tipsa om böcker och om våra andra tjänster. Det är också ett sätt att värna om den personliga integriteten, ingen behöver se vad du lånar, säger Sabine Helmerding, bibliotekarier på Uppvidinge bibliotek.

Det finns en automat på varje bibliotek och det är enkelt för användarna att förstå hur de fungerar. Tydlig text och förklarande bilder på skärmen visar varje steg i processen. Texten finns också på fyra olika språk: svenska, engelska, arabiska och somaliska.

Självbetjäningsautomaterna är ett komplement och du kommer även i fortsättningen kunna låna över disk med hjälp av personal om du föredrar det.

Under vecka 18 bjuder vi på kaffe och kaka till dig som vill komma och testa de nya automaterna. Välkommen under ordinarie öppettider!

Lyssna