Denna nyhet är äldre än 6 månader och är kanske inte aktuell längre.

Påfyllnadsdos mot covid-19 för nya grupper

Vaccinbehållare covid-19. Foto.

Folkhälsomyndigheten rekommenderar en tredje dos vaccin för 65 plus samt personal på särskilda boenden, inom hemsjukvård och hemtjänst.

Du som är 65 år eller äldre kan nu få en tredje dos vaccin mot covid-19. Region Kronoberg ansvarar för vaccinationerna och du kan boka tid via 1177.se. Där finns även information om drop in-tider:

1177.se - Vaccination mot covid-19 i Kronoberg Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Fler grupper omfattas

Risken att drabbas av svår covid-19 ökar med stigande ålder. Sedan tidigare har Folkhälsomyndigheten rekommenderat en påfyllnadsdos till personer som är 80 år eller äldre, till individer med hemsjukvård eller hemtjänst och till alla som bor på särskilt boende för äldre.

Folkhälsomyndigheten har nu beslutat att också rekommendera en tredje dos vaccin som påfyllnad för personer i följande grupper:

  • Personer som är 65 till 79 år
  • Personal på särskilt boende och inom hemsjukvård och hemtjänst

Att personal på särskilt boende och inom hemsjukvård och hemtjänst rekommenderas en påfyllnadsdos är viktigt för att skydda vårdtagare inom verksamheterna.

Personal på särskilt boende och inom hemsjukvård och hemtjänst i Uppvidinge kommun kommer att erbjudas påfyllnadsdosen genom socialförvaltningens vaccinationsteam.

Lyssna