Denna nyhet är äldre än 6 månader och är kanske inte aktuell längre.

Annika är ny HR-chef: ”Jag tycker om att jobba brett”

Annika Edvardsson. Foto.

Den 11 oktober börjar Annika Edvardsson som HR-chef i Uppvidinge kommun.

Kommunchef Anne Hallberg har lett rekryteringsarbetet:

- Vi välkomnar Annika till oss i Uppvidinge kommun i en viktig roll som HR-chef. Ett strategiskt och långsiktigt arbete väntar som kommer gagna hela kommunen och våra invånare. Annika har ett gediget kompetensområde inom HR och en bred erfarenhet från kommunalt och regionalt arbete. Vi ser fram emot att arbeta tillsammans för att ytterligare flytta fram positionerna.

Lång erfarenhet av offentlig sektor

Annika Edvardsson bor i Åseda och kommer närmast från Region Kronoberg och jobbet som HR-chef/HR-samordnare inom primärvård och rehab. Tidigare har hon arbetat som HR-chef för Höglandets Räddningstjänstförbund och HR-konsult i Vetlanda kommun och hon har längre tillbaka varit anställd inom Uppvidinge kommun, som verksamhetsledare inom utbildning och som undersköterska.

Nu ser Annika fram emot att komma tillbaka till Uppvidinge och återigen jobba inom kommunal verksamhet:

- Kommunens verksamhet påverkar samhällsmedborgarna varje dag. Jag ser verkligen fram emot att lära känna kommunens verksamheter och medarbetare. Jag har arbetat med HR-frågor i kommun och region i många år och hoppas därför kunna tillföra både kompetens och idéer. Jag tycker om att jobba brett med alla personalfrågor och det gör att det blir en stor variation i arbetet. Ett område jag är extra intresserad av är utveckling av medarbetarskap och ledarskap.

Fortsatt utveckling av personalpolitiken

Rekryteringen av en ny HR-chef sker i en tid då hela den offentliga sektorn har en utmaning med kompetensförsörjning. Kommunstyrelsens ordförande Niklas Jonsson ser att Annikas kunskaper och erfarenhet av arbete inom den offentliga sektorn kommer att göra mycket nytta:

- Det känns bra att Annika kan hjälpa oss vidare med det utvecklingsarbete som pågår med vår personal och det personalpolitiska arbetet. Jag tycker också att det är mycket glädjande att vi har haft många kompetenta sökande till tjänsten som HR-chef, det speglar att vi är en spännande och attraktiv kommun att arbeta i.

Annika Edvardsson tillträder sin tjänst den 11 oktober. Hon efterträder Cecilia Bülow som har påbörjat en tjänst i Tingsryds kommun. Göran Hult är tillförordnad HR-chef fram till dess att Annika börjar.

Lyssna