Denna nyhet är äldre än 6 månader och är kanske inte aktuell längre.

Ny busslinje i Uppvidinge kommun

Från 16 augusti får du som bor i Uppvidinge kommun fler möjligheter att åka kollektivt.

Som ett led i att öka tillgängligheten mellan orterna i Uppvidinge kommun kommer det från och med 16 augusti lanseras en ny busslinje i kommunen. Linjen heter 333 och kommer köra mellan Åseda, Nottebäck, Lenhovda, Älghult, Alstermo och Fröseke. Linjen kommer ha två avgångar på förmiddagen och två på eftermiddagen åt vardera håll alla dagar i veckan.

- Det är glädjande att äntligen få realisera en gammal politisk vision om fler bussturer inom kommunen, att erbjuda våra invånare ytterligare utökad service för att kunna ta sig mellan våra olika orter. Jag hoppas att detta kan bidra till att knyta oss Uppvidingebor närmare varandra och göra det lättare att ta del av den service och det rika föreningsliv som finns i vår kommun, säger Niklas Jonsson, kommunstyrelsens ordförande, Uppvidinge kommun.

Busslinjen är ett samarbete mellan Länstrafiken Kronoberg och Uppvidinge kommun, där länstrafiken sköter kontakten med bussbolaget samt tidtabell och Uppvidinge kommun, som är initiativtagare, betalar för omkostnaderna.

- Uppvidinge kommun har sett ett ökat behov hos sina kommuninvånare att kunna resa kollektivt inom kommunen, så det känns väldigt bra att vi nu kan erbjuda linje 333 som trafikerar alla stora orter i Uppvidinge, säger Carina Bengtsson, trafiknämndens ordförande, Region Kronoberg.

Lyssna