Denna nyhet är äldre än 6 månader och är kanske inte aktuell längre.

Var med och fira Uppvidinge 50 år!

Att Uppvidinge kommun fyller 50 år firar vi på olika sätt under 2021. Häng med på en resa både bakåt och framåt i tiden!

Uppvidinge kommun bildades 1971 genom en sammanslagning av Åseda och Lenhovda köpingar samt Nottebäcks och Älghults landskommuner. 2021 fyller därmed kommunen 50 år och det firar vi med olika aktiviteter under året.

Händelser i stort och smått 1971-2021

Vad har hänt under de 50 år Uppvidinge kommun har funnits? Vi har gjort en djupdykning i kommunarkivet och plockat fram ett antal stora och små händelser.

Vi tar också fram material i form av texter och bilder som vi kommer att presentera i en arkivutställning senare under året.

Tipsrunda och Uppvidinge om 50 år

Vi kommer att sätta upp tipsrundor på flera olika orter med kluriga frågor om Uppvidinge kommuns historia. Även en biltipsrunda är på gång. Håll utkik här på uppvidinge.se för att få veta när och var tipsrundorna kommer att sättas upp.

Är du nyfiken på hur Uppvidinge kommun kommer att se ut om 50 år? Vi har bjudit in barn mellan 3 och 12 år att bidra med sin bild av Uppvidinge 2071.

Vill du bidra till firandet?

Vill din förening eller ditt företag fira att Uppvidinge kommun fyller 50 år? Om ni har en idé på hur ni kan uppmärksamma detta är ni välkomna att kontakta oss.

Förslag på hur föreningar och företag kan involveras:

  • Historisk tillbakablick för föreningen eller företaget mellan 1971–2021.
  • Arrangera ett corona-säkert evenemang som ämnar uppmärksamma kommunsammanslagningen på något sätt.

Andra tankar och idéer är också välkomna!

Lyssna